Chirieac: PNL se prăbușește dacă trece Cîțu. Problema PSD: ”Este esențial în acest moment”

Foto: Crişan Andreescu
Foto: Crişan Andreescu

Bogdan Chirieac, analist politic, este de părere că desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier al României a fost făcută doar ca să ”pice” și această nouă variantă de Guvern. 

Bogdan Chirieac a intervenit în direct la România TV unde a fost întrebat dacă este bună desemnarea lui Florin Cîțu ca premier și dacă va fi votat noul Guvern. Răspunsul analistului politic a venit ca un mesaj pentru PSD. 

Nu va fi votat niciun fel de prim-ministru. E pus ca să pice și cel care va avea de suferit din cauza comunicării este Partidul Social Democrat. Să fim serioși, nici nu se pune problema. Pentru că PSD-ul nu iese public să explice ce urmează să facă. Să spună: domnule, vrem să scurtăm această perioadă profundă de instabilitate politică și credem că soluția este o situație de alegeri anticipate. Să spună PSD-ul lucrul acesta și atunci da, ne prezentăm în Parlament, nu vom vota Guvernul. Pică Guvernul Cîțu că e pus la mișto. De altfel, nici nu și-a asociat imaginea domnul Iohannis cu el, când l-a pus pe Orban să iasă cu el. Există o imagistică, o simbolistică. Deci PSD-ul să anunțe acest lucru și să spună: mergem la alegeri anticipate, le facem în aceeași zi cu localele, dar să spună cinstit alegătorilor din România”, a precizat Bogdan Chirieac. 

Ce se întâmplă dacă trece Guvernul Cîțu

”Dacă trece Guvernul Cîțu, înseamnă că PNL-ul va lua 10% la alegerile la termen. Problema este acum a PSD-ului și nu a PNL-ului. PSD-ul trebuie să iasă și să spună publicului: nu ne jucăm. Să se joace domnul Iohannis, domnul Cîțu. Adică, totuși, e o bătaie de joc domnul Cîțu pentru electoratul din România. Nu ne jucăm! Noi înțelegem necesitatea alegerilor anticipate, propunem să aibă loc în același timp cu localele, dacă asta e decizia PSD-ului. Dar dacă decizia PSD-ului sunt alegerile la termen, atunci nu faci cvorum. Dacă președintele tot numește prim-miniștri din ăștia, tot felul de Cîțu, nu trebuie să se aștepte nimeni să treacă Guvernul. Atunci 15 zile nu se formează majoritatea parlamentară și vine o altă propunere, dar spune-le alegătorilor tăi. Asta este esențial în acest moment”, a mai susținut Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel