Chirieac: PNL ar putea EXPLODA. Singura VARIANTĂ pentru Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Întrebat ce s-ar întâmpla în cazul unei alipiri a USR la PNL, Bogdan Chirieac spune că situația nu ar fi deloc roz pentru liberali, iar partidul ar putea "exploda".  Totodată, analistul a subliniat că singura variantă pentru Klaus Iohannis rămâne partidul care l-a propulsat. 

Bogdan Chirieac a răspuns provocării moderatoarei de la România TV care l-a întrebat ce s-ar întâmpla în cazul în care Uniunea Salvați România s-ar alipi Partidului Național Liberal. Chirieac a taxat ultimele isprăvi ale parlamentarilor USR și lipsa unei doctrine a partidului. 

"Ar exploda PNL-ul. Atenție, nu merge să dormi în Parlamentul României. O națiune nu progresează când membrii unui partid politic dorm în Parlament. Să fie foarte clar. O națiune progresează atunci când un partid politic are doctrină, în primul rând, oameni care cred în doctrina respectivă și structuri centrale și teritoriale," a spus Chirieac. 

Analistul a menționat că singura variantă pentru Klaus Iohannis rămâne cu siguranță Partidul Național Liberal și a criticat prevederea conform căreia președintele țării trebuie să joace partida neimplicării politice de niciun fel.

"Domnul președinte Iohannis nu poate merge decât cu PNL. Că îi lasă acum, că este o strategie, până la urmă lupta din PNL se dă între două personalități: Cristian Bușoi și Ludovic Orban. Să fie foarte clar. Aceasta este zona. Că mai poate veni unul sau altul, sunt glume.  (...)

Cred că este o prevedere greșită în legislația românească faptul că președintele trebuie să joace partida 'nemembrului' de partid. Toți președinții din România de la o manieră oarecum formală, precum Ion Iliescu până la una brutală a lui Traian Băsescu au afirmat fără echivoc faptul că partidul i-a dus la Cotroceni," a mai spus Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel