Chirieac: NU SE POATE! Nu merg la alegeri!

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că alegerile locale rămân pe data de 27 septembrie şi nu vor fi amânate. Plecând de la acest subiect, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză. 

„În continuare mă întreb, dacă o să avem 3.000 - 4.000 de infectări pe zi, în septembrie, mai ținem alegeri?! Este o întrebare elementară pe care noi am adresat-o de mai multe ori până acum președintelui Klaus Iohannis în conferințe. Nu am primit un răspuns. Vă semnalez că state foarte puternice, cu democrații avansate, în martie, au amânat alegerile cu un an. Deci, la nivelul de infectări actual, se țin alegeri?!”, a spus Bogdan Chirieac, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Cu privire la începerea școlilor, „Germania este acum disperată. Deschiderea școlilor a coincis cu venirea din vacanțe. Acestea sunt realități. (...) Dacă vom avea în România 2.500 de infectări pe zi și declarație pe propria răspundere din partea părinților, vă asigur că foarte mulți părinți nu își vor lăsa copiii la școală. Nu știu dacă vă lăsați copilul la școală cu 2.500 - 3.000 de infectări pe zi. Nu știu! Să presupunem că e trimis la școală și se înregistrează un caz, se închide clasa, elevii sunt izolați. De la o altă clasă se mai izolează trei... Nu are nimeni o soluție în momentul acesta!”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Suntem într-o situație cu totul specială! Alegerile pot fi foarte bine amânate pentru vara viitoare. E o situație de criză! Administrația funcționează mai bine sau mai rău, indiferent de alegeri. Multe corporații gigant, având în spate guverne, guvernul american, german, francez, britanic, anunță vaccin. Uniunea Europeană a comandat vaccin. Mă gândesc că, în câteva luni, tehnologic vorbind, grație cercetării științifice, coșmarul COVID-19 va începe să se disipeze. Deci, de ce te grăbești?! Eu nu înțeleg. Probabil, știu dânșii, și-au făcut calcule”, a spus analistul politic. 

Astăzi, când vorbim, să știți că eu nu mă duc la alegeri”, a precizat Bogdan Chirieac, adăugând ulterior: „Eu am fost la absolut toate alegerile, la toate chemările la referendum, dar, cu actuala situație epidemiologică, nu merg la alegeri. Nu risc să-mi infectez familia, prietenii, colaboratorii.” 

„Nu văd cum pot fi ținute alegerile în regim de siguranță. Nu văd acest lucru. Poate că liderii din toate partidele - de la putere, din opoziție -  se vor apleca spre aceste întrebări legitime”, a mai spus analistul politic. 

„Aștepți la coadă (n.r. la alegeri), intri în cabină, dacă strănuți acolo, intră altă persoană după tine. Nu toți își dau seama că au virusul. Principala temere, în cazul în care vor fi rezolvate toate aceste probleme, va fi absenteismul. Nu se poate să faci alegeri cu participare la vot 25 la sută”, a conchis Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel