Chirieac: Ministrul Nazare, merit uriaș în privința PNL

Guvernul Cîțu / Foto gov.ro
Guvernul Cîțu / Foto gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimul zvon de pe scena politică și a dezvăluit cine este persoana care 'încearcă să-l aducă la rațiune pe Florin Cîțu', în privința PNRR. 

România TV a transmis, vineri seară, că surse politice apropiate de Florin Cîțu ar fi declarat că pe lista premierului s-ar afla mai multe nume de miniștri, în vederea remanierii: Adrian Oros, Alexandru Nazare, Claudiu Năsui, Ioana Mihăilă și Ciprian Teleman. Cîțu ar mai fi nemulțumit și de Stelian Ion. 

Întrebat dacă se justifică o remaniere a acestor miniștri, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, la România TV, că 'se justifică o remaniere începând cu premierul Florin Cîțu.'

'În legătură cu persoanele pe care le-ați pomenit, eu nu cred că domnul Cîțu ar putea cu ușurință să remanieze miniștrii USR... Claudiu Năsui e un fel de ministru, o anumită categorie, cu școala făcută și cu activitate. Stelian Ion e omul cu boxa din Comisia juridică. De asemenea, Teleman, e în regulă din multe puncte de vedere. E echilibrat!', a declarat Bogdan Chirieac, vineri seară. 

Analistul politic a mai spus, făcând referire la Rezoluția Parlamentului European, că 'nu trebuie să-i remaniezi pe cei care vor refuza să nască pui vii, ca să spun așa.'

Chirieac: Nazare e persoana echilibrată care încearcă să-l aducă la rațiune pe Cîțu

Cât despre ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, Bogdan Chirieac a spus că 'el are un merit uriaș' pentru că 'încearcă să-l aducă la rațiune pe Florin Cîțu, aflat sub influența ministrului Ghinea.'

'În privința PNL-ului, Alexandru Nazare are un merit uriaș! El este persoana echilibrată care încearcă să-l aducă la rațiune pe Florin Cîțu, aflat sub influența ministrului Ghinea. PNRR-ul e un plan cu niște ținte. Dacă o singură țintă nu e îndeplinită, dai toți banii înapoi. Asta înseamnă că, Planul ăsta, în loc să ajute România, o va băga în faliment.', a afirmat el. 

Chirieac: Ce nu știe lumea despre PNRR

În continuare, dând un exemplu cu cifre ipotetice, Bogdan Chirieac a spus că: 'În PNRR trebuie să spui așa: Voi face 100 de km de diguri, 400 de km de autostradă, 400 de km de cale ferată. Nu vă luați de cifre! Dacă la sfârșit, în 2026, nu ai făcut 100 de km de diguri, dar ai îndeplinit autostrada și calea ferată, dai toți banii înapoi. Lumea nu știe chestiunea asta!'.

'Până anul viitor, 70% din PNRR trebuie contractat. Nazare are meritul, pentru că e rațional, le spune *Oameni buni, fiți atenți ce puneți acolo pentru că băgăm țara în faliment.* Pare-se că asta nu-i convine deloc premierului Cîțu. La domnul Ghinea și domnul Barna, ce să mai vorbim... acolo e un grup neinfracțional organizat.', a conchis Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel