Chirieac, mesaj CLAR: Scrisoarea socialiştilor germani valorează cât câştigarea alegerilor pentru PSD

Analistul Bogdan Chirieac afirmă că social-democraţii trebuie să privească scrisoarea socialiştilor germani ca pe o victorie la fel de mare precum câştigarea alegerilor. 

"Reforma făcută de Marcel Ciolacu în PSD văd că a fost bine văzută în plan extern. Care a fost problema fundamentală a PSD condus de Liviu Dragnea, partid care acum patru ani de zile a câștigat alegerile cu 47%? A fost faptul că nu a câștigat o bună comunicare cu mediul extern. Nu a explicat abuzurile inimaginabile comise în așa zisa justiție din România și încercările bruște de a schimba lucrurile au fost foarte bine exploatate de partea cealaltă, care s-a grăbit să explice și rezultatul l-ați văzut cu toții. Acum, reforma lui Marcel Ciolacu, faptul că nu au mai fost puse pe liste persoane cu probleme în justiție, lucru mai greu de înțeles pentru că noi știm cum funcționează justiția la noi, iată că a avut rezultate, faptul că s-au dat complet deoparte, ceea ce pentru societatea românească nu e în regulă. Toate mecanismele care au condus la acele abuzuri monstruoase sunt încă în funcțiune, ele trebuie readuse în spațiul democratic, iar noi am avut noul SRI care a denunțat protocoalele monstruoase. Acum avem o primă confirmare a faptului că PSD-ul de astăzi este un partid perfect frecventabil european. Acea scrisoare de la socialiștii germani valorează cât câștigarea alegerilor de PSD. E foarte importantă”, a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV. 

Cum și-a schimbat Iohannis atitudinea față de PSD 

Bogdan Chirieac a explicat și dacă acest lucru poate valora și în balanța negocierilor pentru formarea noului Guvern.

”E o problemă pentru Klaus Iohannis pentru că undeva în Europa, din momentul în care socialiștii germani au reacționat, lucru inimaginabil. Îl vedeați pe domnul Frans Timmermans reacționând? Nu m-aș mira să îl văd acum, pentru că e de stânga și era foarte critic la adresa PSD-ului. PSD a câștigat alegerile, încredințează-i un mandat de formare a Guvernului, iar dacă nu va reuși să îl formeze în 10 zile atunci îi dai mandatul celui de-al doilea partid. Foarte important, PSD-ul a venit acum cu o propunere rezonabilă. Știți care este marea schimbare a întâlnirii de astăzi? Atitudinea prezidențială a lui Klaus Iohannis. Ce a făcut Klaus Iohannis în campanie știm cu toții. Ce a făcut după câștigarea alegerilor, a dat acea declarație mai mult decât controversată în care a spus că PSD-ul a fost marginalizat politic. Astăzi, președintele a avut atitudinea care se cuvine. A felicitat PSD-ul pentru victorie de trei ori în timpul negocierilor, i-a ascultat, nu a exclus nimic, a propus a doua rundă de negocieri, ceea ce e o schimbare majoră. Mai departe, cred că îl va pune pe domnul general Nicolae Ciucă premier”, a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel