Chirieac: Lucrul acesta trebuie făcut. Smulge colţii statului subteran

În emisiunea Laurei Nureldin, de la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a analizat afirmaţiile preşedintelui Iohannis, de sâmbătă, legate de ordonanţele de urgenţă şi îndemnul la proteste.

"Ordonanţa de Urgenţă nu cred că este o soluţie în acest moment. Era o soluţie în luna ianuarie. Atunci, îngropa cu totul statul subteran şi nu mai apuca să riposteze în felul în care a făcut-o. Nici atunci, din punct de vedere moral, nu ar fi fost în regulă Ordinanţa de Urgenţă, fiindcă PSD-ul a venit la putere în mod democratic obţinând cel mai mare scor din Uniunea Europeană, aproape 50%, şi el trebuia să-şi convoace, cum şi-a şi convocat, sesiunea extraordinară în luna ianuarie şi de atunci trebuia să înceapă să modifice legile justiţiei şi Codurile penale exact cum a spus Curtea Constituţională", a precizat analistul politic la Antena 3.

"Acum, eu cred că exact lucrul acesta trebuie făcut. Dar nu o Ordonanţă de Urgenţă. Cred că domnii parlamentari trebuie să renunţe la o lună de vacanţă şi, în iulie, dacă este nevoie chiar toată luna, dacă nu, mai puţin, să dezbată să analizeze şi să termine cu modificarea Codurilor penale, pentru că legile Justiţiei sunt terminate, acum e un pic de hărţuială cu Curtea Constituţională. Tot le trimite, le întoarce... Curtea deja nu le mai citeşte, căci le-a citit şi sunt perfect constituţionale. Modificarea legilor Justiţiei şi modificarea Codurilor penale în conformitate cu ce-a spus Curtea Constituţională cred că smulg colţii statului subteran. Dar lucrul acesta este democratic fără probleme şi vor fi reacţii, şi iată că preşedintele Iohannis instigă practic aşa zisa societate civilă să demonstreze, dar, până la urmă, şi demonstraţia este un act perfect democratic. Câtă vreme lucrurile astea se fac fără violenţă este în regulă. Sunt unii care spun NU la tot, că aşa-i în democraţie, foarte bine, sunt în dreptul lor", şi-a încheiat analiza Bogdan Chirieac.

Vezi şi: Iohannis: "Nu are cine să facă suspendarea"


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel