Chirieac, întrebări pentru noul ministru de Finanţe: Ne aşteptăm la derapaje privind moneda? Răspunsul lui Câciu

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a răspuns unor întrebări esențiale adresate de analistul politic Bogdan Chirieac, despre situația României de anul viitor. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în această seară în direct la România TV unde i-a adresat o întrebare ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, cu privire la situația României de anul viitor. 

”Avem motive să ne îngrijorăm, ca români, că anul viitor România ar putea derapa grav din punct de vedere economic? Mă refer la un derapaj important vis-a-vis de monedă sau o creștere economică negativă sau o creștere în continuare a inflației, cum este anul acesta de aproape 10% și care ridică mari semne de întrebare și asupra creditelor cetățenilor și asupra companiilor. Deci să fim optimiști sau să fim rezervați privind prognoza economică a României pentru anul viitor?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

”Trebuie să nu fim exuberanți și trebuie să fim conștienți că nu suntem în cea mai fericită perioadă a vieții noastre, nu ca cetățeni, ci ca stat și ieșim din ceea ce a însemnat iluzia redresării rapide a României. În contextul acesta vă spun foarte ferm. Derapaje economice majore, ieșirea din deficite, o explozie a cursului valutar, lipsa de finanțare, nu suntem în acea situație și nici nu vor fi pentru că voi fi acolo. Din perspectiva inflației, inflația va mai crește cel puțin două sau trei luni, imediat după 1 ianuarie și atunci vom căuta să o compensăm”, a declarat Adrian Câciu. 

Unde sunt banii împrumutați de Florin Cîțu

Întrebat unde ”s-au dus” miliardele împrumutate de Florin Cîțu ca premier și ministru de Finanțe, Adrian Câciu a răspuns: 

”Pentru mine nu este un secret și pentru foarte mulți nu este un secret. Aparent s-au dus în tot ceea ce înseamnă finanțarea cheltuielilor publice, pandemie și post pandemie, adică fiecare val. Am avut și un deficit de aproape 10% anul trecut, am avut o colectare foarte slabă anul trecut. (...) S-au dus pe risipă în mare parte. Din punctul meu de vedere banii publici au o eficiență în momentul în care se simt în economie sau în buzunarul cetățeanului, în rest, e poveste”, a declarat Adrian Câciu. 

”În ceea ce privește miliardele împrumutate, cu siguranță domnul Câciu are evidența acestora”, a susținut Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel