Urmărește emisiunea live


Chirieac, întrebări-cheie pentru Grindeanu

Bogdan Chirieac i-a adresat lui Sorin Grindeanu trei întrebări la Antena 3.

"Ne-am uitat cu toții pe cifrele din economie și nu suntem deloc optimiști, mai ales la absorbția de fonduri europene. În ce măsură sunteți de acord că România ar putea să treacă prinr-o mare criză economică în lunile care urmează și în ce măsură sunteți de acord să faceți un nou acord cu FMI?";

"Domnule prim-ministru, guvernul dumneavoastră a fost cel mai hăituit din istoria postdecembristă a României. (...) Ați avut practic non-stop demonstrații în Piața Victoriei, ele mai continuă și astăzi. V-ați gândit să calculați cât a costat România toate aceste mișcări împotriva Guvernului dumneavoastră?";

"Se vorbește tot mai mult despre Europa cu mai multe viteze. V-ați gândit să analizați cu câte viteze merge România ca țară? Ce viteză este la București, la Vaslui sau ce vitează este la Maramureș? Și ce aveți de gând să faceți ca România să meargă cu o singură viteză sau cel puțin cu două, nu cu 99 câte are acum?" - au fost întrebările analistului politic la Antena 3.

Răspunsurile premierului au fost: "Legat de viteze. În ceea ce privește politica europeană, ne dorim să susținem un proiect comun, o Europă unită într-o singură viteză care să întărească actualul proiect european care ne-a demonstrat în timp că împreună, toți cei 27, suntem mai puternici decât fiecare separat".

[citeste si]

"Din perspectivă internă, îi dau foarte mare dreptate maestrului Chirieac și spun următorul lucru, dau un exemplu: un program pe care cei din opoziție l-au atacat. Am fost săptămâna trecută în Parlament, la Ora Premierului, și guvernul a fost criticat pentru PNDL 2, Programul Național de Dezvoltare Locală. În toate aceste săptămâni, echipa de la Ministerul Dezvoltării a mers și a explicat faza a doua a PNDL. Este un program național de succes. A pornit în 2013. Tocmai pentru că este un succes, ajungem acum, în 2017, să lansăm faza a doua", a spus premierul.

"Legat de fondurile europene, plecăm de la un mare handicap. Avem foarte mult de recuperat", a mai zis Sorin Grindeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel