Chirieac, întrebare cheie pentru Ponta și Tăriceanu. Ce răspuns a primit

Analistul politic Bogdan Chirieac a adresat, duminică seară, o întrebare cheie pentru doi politicieni de marcă ai României, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și Victor Ponta, fost premier.

Întrebarea a fost lansată în cadrul unei emisiuni la România TV, moderată de Victor Ciutacu, în cadrul căreia președintele Senatului aprecia prin telefon că, la ora actuală, gravitatea situației în România este că avem instituții de forță care par să funcționeze după propriile reguli fără să fie supuse controlului civil, controlului democratic.

"Ce ați întreprins pentru a ajuta democrația din România aflată în dificultate și pentru respectarea drepturilor omului până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare?", i-a întrebat Bogdan Chirieac pe cei doi politicieni, având în vedere că atât Călin Popescu Tăriceanu, cât și Victor Ponta se bucură în sondaje de o mare credibilitate din partea românilor.

"Pot să vă dau ca reper momentul în care, de exemplu, împotriva unor miniștri s-a cerut arestarea pentru decizii politice luate în calitate de membri ai guvernului. Am luat atitudine împotriva acestei ingerințe a puterii judecătorești în ceea ce înseamnă activitatea legislativului, în baza principiului separației puterilor în stat, și mă bucur că Parlamentul a avut o atitudine sănătoasă de a nu permite astfel de ingerințe. Nu sunt mulțumit numai cu atât și cred că ar fi trebuit făcut mult mai mult.

Depun la Parlament în curând cu Ponta un proiect de lege în baza directivelor Comisiei Europene pentru a întări ceea ce se numește prezumția de nevinovăție și protecția demnității persoanelor care sunt implicate în diverse cercetări făcute de procuratură, pentru că am obervat și în acest domeniu derapaje permanente grave. Sunt multe lucruri de făcut, dar, din păcate, nu sunt optimist că până la venirea vacanței parlamentare vor putea fi schimbate multe lucruri. Sper ca viitorul Parlament, cu o forță împrospătată, să încerce să-și reclădească poziția de independență în raport cu celelalte puteri ale statului. Și sper ca noua majoritate parlamentară să-și lase deoparte inhibițiile pe care le-a avut în ultimii 2 ani, lucru care a permis amplificarea unor excese și abuzuri din partea instituțiilor de forță ale statului", a explicat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta: PSD și ALDE oferă românilor o alternativă

"Suntem doi oameni, până la urmă suntem singurii doi oameni politici care, și folosind sigur notorietatea și autoritatea pe care o avem, am reușit să punem pe tapet problema acelei odisoase OUG a faimoasei d-nei Prună, cea care modifică 150 de articole din Codul Penal și Codul de procedură penală. Astea sunt reacții la gesturi absolut incredibile. (...) Nimeni nu și-a permis să dea o OUG pe șest, pe sub masă prin care să modifice tot Codul Penal și Codul de procedură penală. Dincolo de asta, cred însă că cel mai important lucru pe care îl face și ALDE, și PSD este faptul că există o alternativă. Știți că dictatura se bazează și pe faptul că oamenii zic noi nu avem ce să facem. La alegerile locale, PSD și ALDE a fost o alternativă. Au creat speranța foarte clară, prin scorul obținut la alegerile locale, că putem și în toamnă să avem o majoritate, să formăm un guvern care poate să îndrepte lucruri. România poate fi guvernată și bine, nu trebuie tot timpul să vină cineva să ne spună ce răi, ce proști, ce ticăloși, ce corupți sunteți și trebuie să ne taie pensii, salarii și noi nu putem să facem niciodată nimic", a arătat și Victor Ponta, într-o intervenție prin telefon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel