Chirieac, ÎNTREBARE pentru Arafat. Se AMÂNĂ alegerile? DETALIU-CHEIE

COVID-19 amână alegerile din 2020? Raed Arafat a dat răspunsul momentului. 

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a afirmat că situația actuală ar putea dura până la doi ani. Analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat, strict epidemiologic, dacă România ar trebui să fie în stare de alertă în următorii doi ani și dacă, în această situație, se pot desfășura alegeri locale și parlamentare, în condiții de siguranță, în țara noastră, în septembrie și decembrie. 

Raed Arafat a răspuns că nu e necesară starea de alertă doi ani, valul doi putând a fi mult mai ușor, însă, la fel, ”poate să fie un val foarte dur, este foarte greu de anticipat acest lucru, deci, în niciun caz, starea de alertă nu trebuie prelungită doi ani, dar virusul va rămâne și va necesita, pe alocuri, să fie luate măsuri, o să vedem cum se va comporta la toamnă și care va fi calea, e greu să anticipăm”. 

Întrebat dacă va recomanda amânarea alegerilor locale din septembrie, Raed Arafat a afirmat că nu vrea să genereze vreo formă de speculație, subliniind că e ”prea devreme de spus”. Însă, a precizat: ”Eu ce pot să spun este că totul este planificat pentru condiții de normalitate. Dacă ceva se va întâmpla atunci, cu siguranță deciziile se vor adapta situației date”. 

Dacă situația va fi similară cu situația de astăzi, Raed Arafat a spus că s-ar putea să fie recomandări de distanțare, de organizare, dar și că ”nu se pot ține”, precum și că se pot ține pe mai multe zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel