Chirieac, informație explozivă în scandalul facturilor: Asta e de MAMA DNA-ULUI! Așa se fac milioane pe spatele oamenilor

Foto: DCNEWS / Pexels
Foto: DCNEWS / Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre facturile explodate la utilități. 

Facturile uriașe la curent au șocat pe toată lumea, iar în spațiul public au apărut o mulțime de mesaje de revoltă. 

În plus, plata facturilor este un subiect amplu dezbătut în ultimele zile, după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că el nu ar plăti facturile. Declarația ministrului a fost contrată de Florin Cîțu, care a spus că trebuie să plătim facturile. 

Chirieac, informație BOMBĂ în scandalul facturilor: E de mama DNA-ului! E din sursă sigură!

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a oferit o informație incredibilă. 

"În iureșul acesta cu facturile, noi, la DC NEWS, am început să aflăm lucruri! Vă fac cunoscute aceste lucruri și urmează să aflăm adevărul. Ce am aflat? Știți să mulți furnizori au vrut să monteze contoare inteligente. Contoarul inteligent nu mai face regularizări! Adică îți dă în mod real, în fiecare secundă consumul, îți reduce noaptea prețul la kW, când kW e mult mai ieftin, pentru că nu pot fi oprite capacitățile, dar consumul e mult mai mic...

Am aflat și vă spun cinstit, sunt șocat. Asta e de mama DNA-ului dacă mă întrebați. La ANRE sunt persoane, avem pe nume, care au firmele care citesc contoarele. Vă vine să credeți? Și ce face ANRE? Nu-i lasă pe furnizori să monteze contoare inteligente, le dau cotă! Ei vor să monteze un milion pe an, ca să ajungem toți cu contor inteligent, iar ei spun NU! Ai voie numai 100.000, fiindcă la restul avem noi firmele noastre de cititor de contor!

Și atunci, sigur, contorul se citește cum se citește... fiindcă de la ANRE, ăștia care trebuiau să rezolve cu facturile, sunt unii cu firmele de cititor de contor, care au interesele lor personale pe acest domeniu. Vă vine să credeți?

Credeți-mă, informația e din sursele cele mai autorizate și urmează să identificăm cum se numesc, cu nume și prenume firmele respective.

Nu i-au lăsat să pună contoare inteligente, fiindcă ei au firmele lor cu care citesc contoarele.

Asta e mama României, n-ai ce să faci. Aici miliția te omoară pe trecerea de pietoni, e mai rea decât interlopii din Bolintin, și la ANRE sunt cititorii de contoare care nu te lasă cu contorul inteligent pentru că fac milioane pe spatele oamenilor. N-am ce să spun.

Într-adevăr, președintele are din nou dreptate, ajung să-i dau dreptate în fiecare zi", a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Episodul "a plăti sau a nu plăti factura". Florin Cîțu vs. Virgil Popescu

Pe 11 ianuarie, ministrul Energiei le-a spus românilor, în direct la B1 TV, ce trebuie să facă în cazul în care facturile vin prea mari față de consumul pe care-l au pe lună.

"Eu nu pot să dau sfaturi tuturor românilor, eu pot spune ce aș face eu dacă aș primi o factură calculată în mod eronat: NU AȘ PLĂTI-O, aș merge la furnizor. Dacă n-aș avea înțelegere de la furnizor, aș merge la altă autoritate, ANPC, ANRE să rezolv problema asta. Evident că nu asta e soluția, ca oamenii să se ducă pe drumuri și să reclame furnizorii. Soluția ar fi ca furnizorii să își facă treaba și eu sunt de-a dreptul surprins de ceea ce se întâmplă, revoltat de-a dreptul față de ceea ce întâmplă pe piața de energie și văd că în special la gaze naturale. Nu prea am văzut facturi la energie electrică prezentate.

Dacă la nivelul furnizorilor, care sunt companii foarte mari, s-a pus problema să dureze atâta timp adaptarea unei aplicații informatice ca să facă o plafonare și o compensare, adică o înmulțire, o împărțire, o adunare, o scădere, înseamnă că nu mai știm ce se poate face repede și ce nu în țara asta. Părerea mea e că s-a făcut cu rea credință de la început ceea ce s-a întâmplat, s-a văzut că nu mai este cale de întoarcere și trebuie  făcută, și să nu creadă cumva că dacă în lege nu este trecută nicio sancțiune, nu înseamnă că nu există alte legi care pot fi luate", a declarat Virgil Popescu. 

Însă, o zi mai târziu, președintele PNL, Florin Cîțu, a spus, în cadrul unui interviu acordat pentru DC NEWS, că românii trebuie să plătească facturile la energia electrică, criticând astfel declarația ministrului Energiei, Virgil Popescu, care spusese că românii care nu primesc facturile compensate ar trebui să nu le plătească până acestea nu sunt corectate de către furnizori.

”Dacă a spus așa ceva, sper să vină să corecteze”, a zis Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel