Chirieac: Acel Guvern e o criză pentru România! Efect pentru Iohannis

Procesul de învestire a unui nou Guvern s-ar putea prelungi până după alegerile prezidențiale, este de părere analistul politic Bogdan Chirieac. De altfel, acest lucru ar putea duce la penalizarea președintelui Klaus Iohannis de către alegători. 

Bogdan Chirieac a susținut în direct la România TV că un nou Guvern din șase partide și minorități naționale ar fi un ”Guvern de criză” și că este puțin probabil să facă ceva durabil în România. 

”Cvorum nu se face în acest moment. În același timp, îi ticăie ceasul domnului președinte Ludovic Orban, premierului desemnat. Până joia viitoare, dânsul trebuie să-și treacă Guvernul. Dacă joia viitoare se convoacă Parlamentul și nu există cvorum, e o mare problemă și pentru domnul Orban și pentru domnul Iohannis. Întrebarea este dacă tot dânsul va fi desemnat ca premier și cât timp va dura următoarea procedură. Probabil că se va merge dincolo de turul întâi al alegerilor prezidențiale, iar apoi, să fim serioși, între turul întâi și turul doi ar fi puțin probabil să se mai convoace Parlamentul.” a spus analistul politic.

Klaus Iohannis, penalizat la voturi

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar putea fi penalizat la alegerile prezidențiale pentru că nu a reușit să impună Guvernul, Bogdan Chirieac a răspuns: ”Da, eu cred că da. Mai ales felul că felul în care s-a aruncat pe piață căderea Guvernului e greu de explicat logic. Toată lumea mi-a spus, așa ați spus și dumneavoastră, că doamna Dăncilă merge cu șansa a doua, că domnul Iohannis câștigă dinainte, din turul zero, nu din turul întâi... ce rost avea în momentul acesta să dai jos Guvernul? Cui servește să suprapui alegerile prezidențiale pe o criză politică majoră?”

Un Guvern de ”criză”

”Iertați-mă, dar un Guvern format din șase partide, plus grupul minorităților naționale, alta decât cea maghiară, deci sunt șapte entități, în sine, acel Guvern e o criză pentru România. Nu avem deocamdată cultura aceasta a guvernelor de tipul consiliului de administrație la o multinațională. PSD-ul a mai avansat și a avansat de-a lungul timpului fiindcă era în coaliție cu încă un partid. Șase partide la masă, plus minoritățile, plus domnul Iohannis care vrea să joace, puțin probabil să faci ceva durabil în România”, a mai precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel