Chirieac: Guvernul Cîțu nu are cum să reziste fără "un miracol"

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că, în contextul actual, "Guvernul Cîțu nu are cum să reziste" fără "un miracol".

După ultimele declarații ale premierului Florin Cîțu, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că, "din punct de vedere logic, Guvernul Cîțu nu are cum să reziste. În același timp, am văzut că și premierul, și președintele României, Klaus Iohannis, au o siguranță imperială cum că nu se va atinge nimeni de un fir de păr din capul domnului Cîțu."

"Înseamnă că singurul lucru la care ne putem aștepta este un miracol. Miracole s-au mai întâmplat... Miracolul este ca domnul Cîțu să rămână în continuare șeful unui guvern minoritar și, dintr-o mie de motive, să cadă moțiunile, să le oprească CCR...", a adăugat Bogdan Chirieac. 

Referindu-se la cele două moțiuni, analistul politic a spus că, în opinia sa, acestea sunt, de fapt, "generatoare de ceață pentru ca domnul Cîțu să rămână acolo."

"N-am înțeles de ce PSD a acceptat acest joc de doi lei"

"Eu pot să înțeleg și politic PSD-ul în acest moment. Guvernul Cîțu nu e epuizat. PSD-ul ar dori, probabil, ca prăbușirea să fie completă. Acum România, economic vorbind și nu numai, social, politic, medical, e în cădere, dar n-a atins fundul gropii! Cu domnul Cîțu acolo, fără îndoială, vom fi unde e locul nostru - ultimul loc din Europa. Dacă preiei România în acest moment, ai nevoie de doi-trei ani de eforturi susținute și de curea strânsă la populație ca să o aduci unde era când a venit primul guvern liberal.", a mai declarat analistul politic Bogdan Chirieac, marți, la România TV. 

Cât despre speculațiile cu "blatul PSD-Iohannis", Bogdan Chirieac a spus că "PSD nu poate face lucrul ăsta decât cu mari pierderi politice." "Am înțeles că PSD nu voia să-l schimbe pe Cîțu spre folosul USR-ului, dar ce n-am înțeles de ce a acceptat acest joc de doi lei. PSD putea să nu voteze moțiunea. Guvernul Cîțu rămânea și își depuneau dânșii moțiunea."

"Eu aștept o minune! Probabil că se declară stare de urgență, deși starea de urgență trebuie confirmată de către Parlamentul României. Nicio țară din UE nu mai e în stare de urgență, am fi singurii...", a mai adăugat analistul politic în emisiunea moderată de Niels Schnecker. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel