Chirieac: Ghețea a manifestat un dispreț total față de opinia publică

Parlamentarii USL vor schimba regulile de funcţionare a  CEC Bank pentru a-l putea înlocui  pe şeful instituţiei, Radu Gheţea. Referitor la această decizie, analistul Bogdan Chirieac spune că Ghețea nu a catadicsit să dea vreun comunicat despre ce s-a întâmplat la CEC. Chiar dacă va fi schimbat, directorul CEC va pleca cu onoruri și câteva sute de mii de euro în buzunar, a mai completat Chirieac.

 "Domnul Ghețea trebuia înlocuit din funcție dintr-un singur motiv: disprețul total pe care l-a manifestat față de opinia publică care îi plătește salariul de o mie de euro pe zi", a declarat la RTV Bogdan Chirieac.

"În toată perioada, domnul Ghețea n-a catadicsit să dea vreun comunicat. Absolut nimic. Să spună ce s-a întâmplat. Numai pentru chestiunea aceea domnul Ghețea trebuie schimbat. Dacă era director la o bancă privată nu avea nimeni ce să spună. Domnia sa dădea seamă patronilor săi, acționarilor săi. Dar el este director la banca statului și este plătit mai bine dacă era director la o bancă privată".

Despre o posibilă schimbare a lui Ghețea de la conducerea CEC, chiar în timpul anchetei parlamentare referitoare la modul cum s-a acordat creditul de peste un milion de euro Ioanei Băsescu, Chirieac spune că "Parlamentul îl poate schimba pe Ghețea, dar acesta nu pleacă oricum, deoarece are un contract beton și primește o despăgubire extraordinară de câteva sute de mii de euro, dacă este schimbat înainte de termen, cred că anul 2015. Domnul Ghețea va pleca cu tot cu bonificație".

Despre demersul USL de schimbare a regulilor de funcționare ale CEC, Chirieac este de părere că "USL nu-și poate permite să se facă de râs, după ce premierul  personal a cerut schimbarea domnului Ghețea din fruntea  băncii  statului, iar USL-ul să nu facă măcar acest lucru. Domnul Ghețea va pleca cu toți banii la dânsul și cu toate onorurile.

Domnul Ghețea, în cazul ăsta,  face mai mult rău băncii. Cred că prejudiciul de imagine e mai mare decât despăgubirile acelea de jumătate de milion de euro cu cât pleacă domnul Ghețea, dacă e schimbat înainte de termen", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel