Chirieac, Elena Udrea cu cătușe în Parlament: Este împotriva democrației și a drepturilor omului

Procurorii DNA au trimis o nouă cerere de arestare preventivă pe numele  Elenei Udrea, de data aceasta în dosarul Galei Bute. În acest caz, Elena Udrea poate fi audiată din nou în Comisia Juridică și poate participa  la dezbaterea din Camera Deputaților, dar într-o situația în premieră pentru Parlament: încătușată. Analistul Bogdan Chirieac este de părere că acum, actualii parlamentari își dau seama ce legi au votat. 

În cazul unui nou dosar al Elenei Udrea, cel referitor la implicarea acesteia în Gala Bute, unde procurorii vor să o acuze de trei noi fapte de luare de mită, procedura este cel puțin bizară. Regulamentul prevede ca odată ce a apărut această solicitare din partea procurorilor, trebuie pusă pe ordinea de zi al Biroului Permanent. Conducerea Camerei Deputaților va convoca Comisia juridică care va studia toate documentele venite de la DNA. În acest caz, Elena Udrea fie dorește să se prezinte la Comisie, fie își va trimite doar avocații. Elena Udrea are dreptul să participe atât în Comisia juridică, dar poate participa și la ședința de plen a Camerei Deputaților, dar această prezență va fi posibilă doar încătușată.

Citește și: GALA BUTE: DNA, nouă cerere de ARESTARE PREVENTIVĂ pentru ELENA UDREA

Față de acest aspect, analistul Bogdan Chirieac a declarat că "nu vreau să o văd în cătușe și nu vreau să văd pe nimeni în cătușe în Parlamentul României. Poate că indivizii aceia care populează clădirea numită Parlamentul României își dau seama ce legi au votat. A aduce pe cineva în cătușe în Parlamentul României este împotriva democrației și a drepturilor omului categoric. În Parlamentul României, expresia fundamentală a oricărui stat liber, independent suveran și democratic, dacă este Parlament, nu ai ce să cauți  în cătușe. 

Într-adevăr, cei care populează Parlamentul acum trebuie să plece cu toții dacă au dat o asemenea lege. Unui cetățean i se dau jos cătușele la DNA, dar în schimb, în Parlamentul României trebuie să meargă în cătușe. Așa ceva decredibilizează total Parlamentul României', a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel