Chirieac, după votul moțiunii anti-Prună: Acest personaj sinistru...

Raluca Prună
Raluca Prună

Moțiunea simplă pe Justiție depusă de PSD la Camera Deputaților a fost adoptată, marți, de plen cu 155 voturi "pentru". În opinia analistului politic Bogdan Chirieac, votul parlamentarilor reprezintă "un gest superb de curaj" și anticipează că ministrul Justiției, Raluca Prună, nu va demisiona din Guvern, așa cum nu a oferit niciun răspuns la solicitarea lui Traian Băsescu să lămurească dacă a fost sau nu lucrător al Serviciului de Informații Externe. 

"Într-o țară precum România, în care Parlamentul a fost redus la tăcere, mă și mir că au votat totuși moțiunea asta simplă, e un superb gest de curaj la nivelul Parlamentului României. 

Acest personaj sinistru, devenit ministru al Justiției, d-na Raluca Prună, consideră, pe bună dreptate, că nu s-a întâmplat nimic. Nu-și asumă în niciun fel faptul că parlamentarii i-au spus: «D-nă, sunteți incompatibilă, nepotrivită pentru postul pe care îl ocupați!". Femeia merge mai departe ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Nici nu m-aștept la vreo demisie, nu m-aștept ca dl Cioloș, premierul-minune, să întreprindă ceva, adică să îi ceară demisia, așa cum nu m-aștept ca d-na Prună să lămurească faptul dacă a fost sau nu a fost lucrător al SIE, cum pretinde dl Traian Băsescu.

Moțiunea anti-Prună, adoptată. "Voi demisiona dacă..."

A trecut moțiunea, mergem mai departe. Mă întreb, dacă cineva ar fi dorit să o mențină pe d-na Raluca Prună și în viitorul guvern Cioloș, chestiunea asta o va impiedica? Va fi foarte greu pentru d-na Prună să pretindă că dorește să fie ministru al Justiției și din decembrie încolo", a comentat Bogdan Chirieac, prin telefon, la Antena 3.

Chirieac: Raluca Prună va intra in istorie

Pe de altă parte, analistul politic nu crede că ministrul Prună va suporta vreo consecință pentru faptul "că a mințit la CEDO" despre situația fondurilor alocate pentru penitenciare.

"Cred că într-un stat civilizat, asta era deja o problemă ce trebuia lămurită în Justiție. (...)

Se amestecă toate valorile, sunt trântite pe jos, în noroi. Este o doamnă care va intra în istorie, în cărțile de drept prin zicerea aceea: un ministru al Justiției în timpul Guvernului Cioloș a spus că drepturile omului sunt un lux teoretic și a și acționat. Femeia nu doar că a spus, a și făcut - s-a dus la CEDO și o citez pe dânsa: "I-am mințit pe fraieri!". Ce pot să spui la chestiunea asta?!", a conchis Bogdan Chirieac.  

Reacția Ralucăi Prună după ce moțiunea "Şi minciuna poate să ucidă" a fost adoptată 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a afirmat că moțiunea simplă care a fost adoptată marți de Camera Deputaților nu are repercusiuni directe și, dacă premierul va permite, va rămâne până la sfârșitul mandatului.

"Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moțiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârșitul mandatului, voi rămâne până la sfârșitul mandatului", a declarat Raluca Prună, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că procedura moțiunii simple este cuprinsă în cadrul legislativ iar într-o societate pluralistă nu toți oamenii pot fi de acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel