Chirieac, după discursul lui Iohannis: La fel de gravă ca și corupția

Klaus Iohannis a ținut astăzi un discurs la Parchetul General, cu ocazia bilanțului Ministerului Public. Președintele a spus că bilanțul instituției vorbește de la sine. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul președintelui. 

”Sunt bucăți din discursul președintelui Iohannis foarte corecte. România are nevoie de o justiție independentă, de un Minister Public puternic, procurorii trebuie apărați de la cel mai înalt nivel, ei trebuie să ancheteze orice persoană, indiferent de calitatea ei în stat- aici, mă rog, probabil că se va specula. Dar mai trebuie spus un lucru esențial pentru un stat de drept. Anchetele trebuie să se desfășoare cu respectarea strictă a drepturilor și libertăților omului. Altminteri, ne ducem în cu totul și cu totul altă zonă.” a comentat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

[citeste si]

Cine-i apără pe cetățeni de abuzurile procurorilor ”este chestiunea fundamentală” a afirmat analistul politic. ”Poate vom regăsi și această bucată în discursul președintelui, până acum nu am auzit-o”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Diferența între un stat dictatorial și unul de drept

El atrage atenția că ”este foarte în regulă să ai procurori, justiție puternică, neinhibată, independentă, dar ea trebuie să se desfășoare cu respectarea strictă a drepturilor și libertăților omului. Este o chestiune fundamentală. Astfel se face diferența între un stat autoritar, dictatorial și un stat de drept”. 

”Încălcarea drepturilor omului este o problemă la fel de gravă ca și corupția”

”Eu speram că-n discursul președintelui există un paragraf în care spune un lucru elementar: respectarea drepturilor și libertăților persoanelor este o chestiune fundamentală în anchetarea și trimiterea în judecată. Nu este greu acest lucru și era un semnal. Nu a apărut în discursul președintelui, fapt care ne întristează, ne îngrijorează, ne lipsește de speranță, fiindcă, astăzi, când vorbim, încălcarea drepturilor omului este o problemă la fel de gravă ca și corupția”, a conchis Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel