Bogdan Chirieac: Nu va fi nicio scindare a PSD

Analistul politic Bogdan Chirieac, invitat, luni seară, în emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3, a vorbit despre o posibilă scindare a PSD. 

Întrebat dacă există unii care pregătesc scindarea PSD, Bogdan Chirieac a explicat: "Este o mare nemulțumire la nivelul PSD, în primul rând, fiindcă că au pierdut alegerile prezidențiale. A doua chestiune, nu sunt apărați în fața Justiției. Asta e marea nemulțumire a UNORA din PSD. Să știți că dacă dispare Marian Oprișan sunt 10 din Vrancea care doresc să-i ia locul. Universul are oroare de vid, oricât ar părea de ciudat.

Chestiunea cu partidulețul a murit de când a fost schimbat, în 2005, dl Ion Iliescu de către dl Geoană la conducerea PSD... Un partid politic costă enorm acum. Vedeţi, nici PMP-ul nu se simte bine acum, de când a plecat dl Băsescu de la Cotroceni. Foarte complicat. Ultima tentativă a fost a d-lui Meleșcanu prin '97, când și-a făcut APR. În 2000, s-a descurcat bine la locale și i-a căzut securea la generale", a explicat Bogdan Chirieac.

Cel mai probabil, o scindare a PSD nu va exista , dar "vor încerca desigur să-l răstoarne pe Ponta. Nu cred că se va putea", a mai spus Chirieac.

Pe de altă parte, analistul politic consideră că deputatul Sebastian Ghiţă are resurse pentru a-şi face un partid de stânga: "Cred că va avea o oarecare reuşită demersul deputatului Sebastian Ghiţă cu un nou partid de stânga. Asta da. Ghiţă poate să facă. E altceva. E «proteină pură», tânăr, puternic, are și resurse", a precizat Bogdan Chirieac.

Sebastian Ghiță, nouă formațiune politică: E nevoie şi de modificarea legii partidelor politice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel