Chirieac, despre planul secret de înlăturare a lui Grindeanu

Potrivit unor surse DC News, există disensiuni între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, pornite de la suspiciuni de pactizare cu sistemul. În acest context, șeful PSD vrea să îl înlocuiască pe premier, sub pretextul mult anunțatei evaluări. Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

"Avem aceste informații pe surse venite și de la Kiseleff, de la Palatul Victoria, dar și din alte surse conform cărora, în acest weekend și în zilele următoare, se va face de către partid o evaluare a Guvernului, evaluarea îl va cuprinde și pe Sorin Grindeanu. În funcție de această evaluare, se va lua o decizie - probabil mai repede decât mai târziu - chiar în legătură cu posibila schimbare a premierului Sorin Grindeanu. Acest lucru se poate face fie prin demisie și atunci PSD ar trebui să îi propună lui Klaus Iohannis o altă personalitate pentru funcția de prim-ministru, dar există mai multe probleme - președintele poate să refuze etc. Mai există posibilitatea ca șapte miniștri să demisioneze în Guvern după metoda Radu Vasile din 1999. Ar mai fi o posibilitate, dar mă gândesc că ar fi costuri de imagine - o moțiune de cenzură introdusă de majoritatea parlamentară", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3, în emisiunea Danei Grecu.

"Ați avut ieri o declarație a domnului Dragnea, o declarație care m-a pus pe gânduri. A zis că Guvernul merge bine, este în viteza a treia, dar ar trebui să fie în viteza a patra pentru că programul de guvernare este foarte greu de îndeplinit și pentru acest lucru îți trebuie o prestație excepțională. Aici își lasă Liviu Dragnea un pic de loc. Cred că zilele acestea de repaus bugetar vor fi utilizate pentru a analiza toate aceste opțiuni", a mai spus analistul politic.

VEZI ȘI: Premierul Grindeanu, săpat din interior. Disensiuni puternice cu Liviu Dragnea

Dana Grecu l-a întrebat pe Bogdan Chirieac ce înseamnă că premierul este omul sistemului. "Nu știu ce înseamnă acest lucru pentru că nu sunt omul sistemului. Poate alții știu. Probabil înseamnă că ai telecomandă în altă parte. Nu pot să spun acest lucru nici față de Sorin Grindeanu, nici față de Liviu Dragnea. Încerc să analizez politic. Lucrurile stau în felul următor: PSD a câștigat cel mai mare scor al unui partid politic în Europa cel puțin anul trecut avându-l drept conducător pe Liviu Dragnea. Deci cel care este legitim, din toate punctele de vedere, să ia decizii politice, chiar dacă este împiedicat de lege să fie premier, este Liviu Dragnea. Este o diferență fundamentală, în toate statele democratice, între a fi ales și a fi numit. Alesul are puteri mult mai mari decât numitul, ceea ce este pe dos în România. Dacă Liviu Dragnea consideră că acest Guvern nu îi mai reprezintă pe oamenii care l-au votat este în dreptul lui să modifice ce crede".

"După șase luni de guvernare PSD-istă, după ce au câștigat alegerile fiind denumiți 'penali', după șase luni de majoritate largă, nu s-a modificat o virgulă în legile justiției. (...) Nu s-a modificat nimic. Cine o fi omul sistemului? Rămâne să vedem", a adăugat analistul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel