Chirieac, despre noul Guvern: Se discută de o alianță pe ȘAPTE ANI

Guvern / Foto: Crișan Andreescu
Guvern / Foto: Crișan Andreescu

Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politică. Analistul politic consideră, după ce PNL a decis să meargă la a doua rundă de consultări cu propunerea de premier - Nicolae Ciucă, dorit și de Iohannis, că e posibil ca în Guvernul PNL să nu fie și USR, ci PSD. 

PNL a decis să meargă la a doua rundă de consultări de la Palatul Cotroceni cu propunerea de premier în persoana lui Nicolae Ciucă. Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, joi dimineață, că "aseară, liderii USR erau gata să-l accepte și pe Florin Cîțu premier, azi noapte au avut loc negocierile", iar acum s-a anunțat că "Nicolae Ciucă, eroul din Afganistan" este propunerea de prim-ministru din partea PNL. 

"Atenție! În Guvernul PNL s-ar putea să nu fie USR, ci PSD. Asta este o noutate absolută.", a dezvăluit Bogdan Chirieac, menționând că va conta, în acest scenariu, și ce va spune PSD-ul: *pentru 6 luni, până la alegerile anticipate...*

În continuare, Bogdan Chirieac a atras atenția asupra faptului că "România, în acest moment, are jumătate din numărul de morți Covid din toată Europa" și că "important este să salvăm vieți omenești."

"USR, în afara jocului. Iohannis a vrut să dea o lecție"

În privința USR-ului, analistul politic a mai spus că partidul este acum "în afara jocului". "Aseară erau dispuși să-l accepte pe Florin Cîțu, acum rămân complet în afara jocului, cu PSD-ul cumva la guvernare."

Întrebat de ce PNL nu a venit cu o altă variantă de premier, respectiv Ciucă, la prima rundă de consultări, Bogdan Chirieac a răspuns "domnul președinte Iohannis a vrut să dea o lecție USR-ului" și atunci "l-au prăbușit cu zgomot". "Nu avea niciun rost să-l numești pe Dacian Cioloș știind că nu va obține nimic în Parlament." 

"Să sperăm că astăzi România poate avea Guvern. Parlamentul ar putea lucra și-n weekend. Fiecare zi care trece înseamnă minimum 500 de morți în plus.", a adăugat Chirieac. 

Chirieac: Ar trebui luat și UDMR-ul, în orice situație

"Domnul Ciolacu spune foarte clar că am putea avea o participare a PSD alături de PNL, la Guvern.", a mai declarat Chirieac la România TV. Analistul politic a precizat că, "în opinia mea, ar trebui luat și UDMR-ul, în orice situație. USR-ul rămâne afară."

Ce are PSD și n-are USR, în această ecuație? "PSD-ul are, în momentul acesta, cel puțin 40% din electoratul din România.", a continuat Chirieac. "USR-ul a avut o ambiție nemăsurată, sunt noi în politică, vor învăța. În opoziție, o să crească alături de AUR. S-ar putea să avem în opoziție, în acest moment, două partide: USR și AUR.", a adăugat el. 

"Se discută în cercurile unde se negociază despre o alianță pe șapte ani" 

"În cercurile unde se negociază se discută mult despre o alianță pe șapte ani. Trei ani plus încă patru ani - o alianță PNL - PSD sau PSD - PNL pe șapte ani, cu obiective care să ducă în final la modernizarea României. Să vedem! Deocamdată discutăm pentru șase luni. Dacă lucrurile merg bine, se va continua. Dacă lucrurile merg rău, nu se va continua.", a mai dezvăluit Bogdan Chirieac la RTV. 

A fost acesta planul de la început? "Eu cred că nenorocirea care a dus la acest guvern sunt cei 500-600 de morți în fiecare zi. Această catastrofă nu cred că a fost prevăzută. Deși specialiștii de la INS au amintit despre ea, nu a luat-o nimeni în considerație în realitate. În același timp, e greu să se înțeleagă. Nu cred că va rămâne acest guvern până în 2024.", a încheiat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel