Chirieac despre declarația lui Meleșcanu: Este neobișnuită

melescanu
melescanu

Declarația lui Teodor Meleşcanu, șeful Serviciului de Informaţii Externe,  privind o viitoare întoarcere în politică, urmând să fructifice informaţiile obţinute în timpul şederii la conducerea serviciului secret, a luat prin surprindere clasa politică, Analistul Bogdan Chirieac este de părere că declarația lui Meleșcanu este cel puțin neobișnuită. 

Declarația lui Teodor Meleșcanu este  neobișnuită, a declarat analistul Bogdan Chirieac. "Nu are rost să ne pronunțăm acum la cel mai rău caz, deoarece vorbim totuși de Teodor Meleșcanu, un vechi diplomat, un om care are proprietatea termenilor.

Cred că domnul Meleșcanu dorește o reîntoarcere în politică în acest moment, fiindcă mandatul domnului Băsescu se apropie de sfârșit. Indiferent cine va fi președinte în România anul viitor pe vremea asta probabil că va dori o schimbare la SIE.  Vedeți că la SRI nu se pune problema în același mod și atunci domnul Meleșcanu încearcă să revină în viața politică unde dânsul s-a simțit foarte bine, ca ministru de Externe, ca ministru al Apărării, dar formulările sunt oarecum neobișnuite. Dacă dânsul are informații, îmi imaginez că informațiile nu le-a ținut pentru dânsul, informațiile au fost împărtășite celor care, conform legii,  au  dreptul să aibă acces la ele, președinte, prim-ministru, ministru de Externe, ministru de Interne.

Serviciul statului român nu este un serviciu privat, informațiile de acolo sunt împărtășite celor care, în conformitate cu legea, au dreptul să dețină acele informații. Nu se strâng undeva că poate ai nevoie de ele cândva, când candidezi la președinție sau când te retragi la pensie", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel