Chirieac, despre decizia CCR: "E o chestiune total ciudată"

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia CCR, care a hotărât, miercuri, în unanimitate, că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Preşedinţie, referitor la reprezentarea României la Consiliul European.

"Nu este prima dată când judecătorii CCR au dat câștig de cauză d-lui Traian Băsescu. Altminteri, într-un mod neobișnuit, România este reprezentată de către președinte și nu de către șeful Executivului la acest Consiliu European. Câtă vreme președintele și premierul fac parte din aceeași grupare politică, cum era cazul Băsescu - Boc sau Iliescu - Năstase, exista un sens. Câtă vreme sunt clar pe poziții opuse, dl Băsescu se angajează în numele cui să facă lucruri în România, dacă Executivul are o poziție contrară, cum se întâmplă de foarte multe ori?

E o chestiune total ciudată și izvorâtă, în opinia mea, din numirea politică a judecătorilor la Curtea Constituțională.

(...) Repet, dacă ar fi din același partid politic (n.r. - președintele și premierul) ar avea un sens. Acum n-are niciun sens. Bine, pe dl Băsescu nici nu știu cât îl mai ascultă lumea acolo. Deci dânsul poate să își ia orice angajament. Dacă Guvernul nu dorește, nu se întâmplă", a comentat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Vezi și: Băsescu la Consiliul European. CCR a respins sesizarea lui Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel