Chirieac, despre anticipate și strategia lui Iohannis. Andreea Crețulescu: E BREAKING NEWS

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Bogdan Chirieac a vorbit despre strategia pe care Klaus Iohannis o are în următorii ani de mandat. Mai mult, analistul politic a spus că se va ajunge la alegeri anticipate, iar premierul Ludovic Orban „nu va face un pas dincolo de ce îi cere președintele Klaus Iohannis”. 

Tot mai multe scenarii se fac pe scena politică în ceea ce privește alegerile anticipate, relatează România TV. Cel mai plauzibil ar fi cel în care Ludovic Orban ar urma să își dea demisia în luna februarie, așa cum a anunțat chiar Rareș Bogdan. 

Bogdan Chirieac, invitat, vineri, în studioul România TV, a comentat despre planurile făcute de liderii politici în ceea ce privește alegerile parlamentare, dar și cele locale. 

Alegeri anticipate. De ce?

„Eu tind să cred, în ciuda faptului că este într-adevăr dificil, că vom avea alegeri anticipate. Ele sunt dorite de către președinte, care, politic, gândește corect, iar în cazul acesta a fost vorba despre purtătorul său de cuvânt, Rareș Bogdan, deci o personalitate politică marcantă în PNL, care a dat termenul despre care s-a vorbit. A spus în martie, aprilie, trebuie să avem alegeri anticipate. De ce este nevoie? Judecăm de pe partea președintelui. Pentru a-și face mandatul. E clar că primul mandat nu a fost ceea ce trebuia și dânsul a spus că al doilea mandat va fi unul de construcție. Trebuie să ai Guvernul de partea ta. Vedeți că și aberațiile astea, abuzurile din Justiție, încălcarea gravă a drepturilor omului și-au făcut loc în România ca urmare a războiului dintre președinte și premier. Așa s-a întâmplat. Mai întâi Băsescu și-a făcut tot sistemul ca să îl apere pe el că nu îl mai dorea poporul, începând cu 2012, de fapt din 2010, după cele mai controversate alegeri din 2009. Traian Băsescu era foarte dibaci în a manipula statul subteran și relațiile internaționale. Lucrurile s-au erodat pe fondul disputelor Ponta - Băsescu, apoi Ponta - Iohannis, apoi Dragnea - Iohannis. Au apărut foarte multe monstruozități până când noul SRI a denunțat protocoalele.

Strategia lui Iohannis

Acum, din punct de vedere politic, președintele dorește să aibă un Guvern stabil pe patru ani de zile. Vă aduc aminte că progresul cel mai important, realizat vreodată de țara noastră s-a produs în perioada 2000-2004, când președintele și primul ministru erau de aceeași culoare. De data aceea, sigur, era PSD. Atunci s-a intrat și în NATO, s-a intrat și în Uniunea Europeană”, a susținut Bogdan Chirieac la România TV. 

Andreea Crețulescu: E Breaking News

Întrebat dacă Ludovic Orban va renunța la funcția de premier pentru funcția de primar general al Capitalei, analistul politic a răspuns: 

Bogdan Chirieac: Dacă ești prim-ministru nu renunți la funcția asta ca să te duci primar. E o altă anvergură, ai aghiotant, ai avion, ai ce vreți dumneavoastră. Ceea ce primarul are sau nu are.

Andreea Crețulescu: Mai are garanția Orban că îl mai pune cineva premier?

Bogdan Chirieac: Da, dar desigur, sunt zvonuri pe piață că președintele l-ar prefera pe generalul Ciucă, dar e doar un zvon. Care este un tip deosebit totuși. Vine din teatrele de operație din Afganistan. Așa a ajuns șeful Statului Major.

Andreea Crețulescu: Da, e breaking news. 

Bogdan Chirieac: Dar domnul Orban nu va face un pas dincolo de ce îi cere președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel