Chirieac: Deja trebuie să ne gândim la Guvernul interimar Cîțu, care poate conduce România până în primăvară

În opinia analistului politic Bogdan Chirieac, în acest moment, „Guvernul Ciucă nu are nicio șansă să treacă”.

Astăzi, când vorbim, Guvernul Ciucă nu are nicio șansă să treacă! Posibilitatea ca unii membri de partid să voteze Guvernul, fiindcă se tem de alegerile anticipate, este, de asemenea, mică, pentru că, practic, nu vor fi lăsați să voteze. Deci, probabil că va fi ceva la modul: prezent, nu votez. Este foarte greu de strâns suficienți parlamentari pentru a trece Guvernul Ciucă. Eu cred că deja trebuie să ne gândim la Guvernul interimar Cîțu, care poate conduce România până în primăvară, când sunt mai multe posibilități: se refac alianțe, sau se organizează anticipate, ori se întâmplă altceva”, a spus, luni, 1 noiembrie, analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la România TV. 

„Ce speră domnul președinte Klaus Iohannis... eu, personal, nu înțeleg, dar poate ne uimește domnia sa zilele următoare, când se întoarce de la Glasgow (n.r. președintele participă, în perioada 1-2 noiembrie, la Summitul liderilor mondiali care are loc la Glasgow). Ne va spune și ne învață”, a mai spus Bogdan Chirieac.

PSD anunță că nu poate vota un guvern minoritar cu un program de guvernare care taie veniturile

Amintim că PSD a transmis că nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, „fără milă”, din veniturile românilor.

LIderul PSD a transmis că, în programul de guvernare prezentat de premierul desemnat Nicolae Ciucă, nu există niciuna dintre cele zece măsuri urgente pe care i le-a transmis acestuia. „Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele. Nu mai cresc deloc alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022. Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan. În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a spus liderul PSD.

De asemenea, amintim că lista miniștrilor și programul de guvernare au fost depuse sâmbătă la Parlament. Premierul desemnat Nicolae Ciucă crede că Guvernul propus va întruni numărul necesar de voturi. „Am depus la Camera Deputaților și la Senat programul de guvernare și lista Cabinetului. Doresc să menționez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creșterea prețurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, declarase Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel