Chirieac: De Ce l-ar fi chemat Băsescu pe Ponta la Cotroceni

Foto - Administrația Prezidențială
Foto - Administrația Prezidențială

Analistul politic Bogdan Chirieac a opinat, luni seara, că nu reducerea CAS a fost principalul motiv pentru care președintele Traian Băsescu l-a chemat, luni, la Palatul Cotroceni, pe premierul Victor Ponta.

Analistul politic susține că tema discuțiilor dintre președinte și premier ar fi trebuit să fie aplicarea pactului de coabitare, însă prezența Ioanei Băsescu ar fi încurcat socotelile șefului statului.

Vezi și: Ponta: Băsescu, ton bădărănesc cu Ioana Petrescu

”Acum, în momentul de față, reducerea CAS este o temă falsă, este o țintă falsă, pusă la cale de dl președinte Traian Băsescu. (...) Sunt foarte importante CAS-ul, taxele, impozitele, dar nu sunt treaba dlui Băsescu. Nu mai sunt treaba dlui.

Eu cred că dl Ponta era așteptat singur la Cotroceni, dacă mă întrebați. Faptul că a luat-o pe dna ministru Petrescu l-a enervat îngrozitor pe dl Traian Băsescu. Cred că, de fapt, tot scandalul cu CAS-ul, care nu-l interesează deloc pe dl Băsescu, sub nicio formă, era făcut tocmai pentru a discuta cu dl Ponta, poate, pe marginea pactului de coabitare. Și mai ales aplicarea acestui pact de coabitare până la sfârșitul mandatului și, de ce nu, după terminarea mandatului dlui Băsescu.

(...) Au fost trei. Nu se așteptau să fie trei, în opinia mea. Cred că era așteptat doar dl Ponta. În opinia mea, de asemenea, dl Ponta nu putea să refuze întâlnirea cu dl Băsescu. Așa e corect instituțional”, a declarat Bogdan Chirieac, în emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3.

Analistul politic a precizat că prin aducerea ministrului Finanțelor la Palatul Cotroceni, premierul i-a transmis președintelui că refuză negocierile cu privire la pactul de coabitare.

Citește și: Mircea Badea: Băsescu ar fi foarte bun ministru la Finanțe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel