Chirieac: De Ce Antonescu a confirmat analiza lui Băsescu

crin_antonescu
crin_antonescu

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că PSD nu poate da singur șeful statului dacă se rupe de PNL și un candidat al dreptei, inclusiv Crin Antonescu, va fi susținut în turul 2 de toată dreapta. Marți, Crin Antonescu a confirmat ipoteza președintelui. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat că declarația lui Crin Antonescu este una corectă și ține de calcule și respingeri politice- "În România nu există dreapta. Dreapta politică în România este undeva la 8-10%. Sunt oamenii de afaceri, care angajează lucrători, care au interes să aibă impozite mici și profituri mari. În România, există un singur partid puternic, PSD, care nu ajunge însă la 50%. Și atunci în România există stânga, reprezentată de PSD, dreapta cam de 10% și cei care sunt anti-PSD".

Analistul a precizat: "În cazul în care candidații la președinție sunt Ponta și Antonescu, pentru că cel mai probabil dânșii vor intra în turul doi, dacă domnul Ponta va candida, domnul Crin Antonescu pleacă favorit, pentru că-i are de partea lui pe cei care sunt împotriva PSD-ului, anti-Iliescu, anti-Năstase. Domnul Ponta va duce în spate și povara celor care sunt anti-Iliescu și anti-Nastase, plus situația economică care nu poate înregistra schimbări  substanțiale în bine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel