Chirieac: De ce a LĂUDAT-o Iohannis pe Kovesi. Detaliul din SPATELE discursului

Analistul Bogdan Chirieac a făcut o analiză a celor două discursuri susținute astăzi de președintele Klaus Iohannis. Chirieac spune că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi este "o poveste de succes" a Statelor Unite ale Americii. 

"Eu nu cred că președintele Iohannis a luat în derâdere sintagma 'stat de drept', așa cum din nefericire această sintagmă a ajuns să fie luată în România în ultimii ani. Deci, literalmente trebuie să luptăm pentru ca România să devină un stat de drept. Astăzi când vorbim, România nu este un stat de drept. Trebuie să tindem către statul de drept," a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

De asemenea, Bogdan Chirieac spune că susține afirmațiile avocatului Lucian Bolcaș, conform cărora șefa DNA este susținută de Statele Unite ale Americii. 

"Vis-a-vis de ceea ce a făcut astăzi președintele Iohannis, doamna Kovesi este povestea de succes a Statelor Unite. Dânsa este din punctul lor de vedere, de la ambasadorul Mark Gitenstein, trecând apoi la Excelența sa, Hans Klemm, Duane Butcher sau Dean Thompson, o poveste de succes. Doamna Kovesi a fost medaliată de Ambasadorul SUA la București, ambasadorul Klemm apare în clipul de prezentare al doamnei Kovesi atunci când a primit decorație din partea ambasadorului Suediei în numele majestății sale, regele Suediei. Apare însuși ambasadorul SUA care o felicită pe doamna Kovesi. Poate că sunt și alte probleme, care categoric există, dar nu se doresc consemnate," a mai spus Chirieac.

Reamintim că pe parcursul zilei, Klaus Iohannis a avut două ieșiri publice. În prima dintre ele a declarat că este mulțumit de activitatea DNA și că nu și-ar dori nicio schimbare la vârful instituției. În cea de-a doua intervenție, care a avut loc la Ceremonia organizată de Ambasada SUA cu ocazia zilei naționale, Klaus Iohannis a transmis un mesaj Guvernului României în care specifica faptul că trebuie să existe respect pentru statul de drept.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel