Chirieac, cuvântul cheie după discursul lui Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a susținut marți, 5 iunie, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Bogdan Chirieac a analizat discursul președintelui.

"Cuvântul cheie este propagandă. Asta a făcut, din nefericire, președintele prin discursul pe care l-a susținut", a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac.

"Poate vă întrebați de ce folosește președintele acest discurs? Dintr-un singur motiv: președintele se pregătește să încalce Constituția, dar cum o face? Având sprijin din interior, atât cât este, și sprijin extern. Discursul respectiv este pentru export.

Traducerea discursului se va referi la independența justiției și va ridica și o problemă de validitate a cvorumului onorabilei Curți Constituționale. Discursul a fost vorbit în limba română și tradus în principalele limbi de circulație internațională pentru capitalele ce au interes ca războiul româno-român să continue", a declarat Bogdan Chirieac.

Declarații Iohannis

Președintele Klaus Iohannis afirmase, legat de decizia CCR de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, că este convins că procurorii trebuie să fie independenți și nu controlați politic. Președintele a menționat, de asemenea, că "o decizie a CCR nu poate fi discutată prin referendum", dar "dacă va fi nevoie, putem să convocăm un referendum".

Curtea Constituţională a României a constatat, săptămâna trecută, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel