Chirieac: Cum poate Băsescu să decidă cine câștigă prezidențialele

Băsescu Ponta Antonescu
Băsescu Ponta Antonescu

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat luni seară cum poate președintele Traian Băsescu să decidă cine va câștiga alegerile prezidențiale din 2014.

Analistul politic a opinat în ediția de luni a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3, că în turul doi al prezidențialelor vor ajunge cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, iar Traian Băsescu, alături de formațiunile partizane, vor înclina decisiv balanța.

"Eu cred că dl Băsescu va înclina balanța pentru viitorul președinte al României. Cum va face asta: dl Băsescu a crescut mult, din garajul acela unde se afla în 2012. Acolo era la 6%, la 8%. Urmare a guvernării USL și a lucrurilor foarte inteligente făcute de USL, după doi ani de zile, dl Băsescu s-a dus la 15, la 18, la 20%. Unii spun că are 28%.

Între turul I și turul II (n.r. - al alegerilor prezidențiale), cred că dl Băsescu va negocia cu ambele părți. Acum, când se rupe USL, presupun că îl va ataca mai mult pe dl Ponta și mai puțin pe dl Antonescu. Va încerca să pună umărul la dl Antonescu, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că ne aducem aminte, în primăvara lui 2013, dl Băsescu ne arăta cu subiect și predicat ce prim-ministru bun e Ponta, ce lucruri bune a făcut, faptul că a respectat macro-stabilitatea economică și că dacă știa că e atât de bun îl punea mai demult. Așa spunea dl Băsescu despre dl Ponta. După chestiunea asta, sigur că a venit și rândul dlui Antonescu să fie susținut. Nu a fost el atât susținut, cât a fost mai mult atacat dl Ponta. (...) Dar domnii de la USL au oferit acum posibilitatea poporului român să-l reintroducă pe dl Traian Băsescu drept jucător de primă linie la alegerile prezidențiale din acest an.

Ponta și Antonescu, în confruntarea din turul II

(...) Eu nu cred că un om politic atât de rutinat, precum dl Băsescu, va pune de acum jetonul pe unul dintre cei doi (n.r. - Victor Ponta și Crin Antonescu). Partidul sau partidele dlui Băsescu, cu candidatul lor, presupun că vor lua 15-20%. Cu 15-20% înclini o balanță. Și negocierile se vor face între turul I și turul II. (...) Cred că turul II va fi între dl Ponta - cred că dânsul va candida - și dl Antonescu", a declarat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Scenariul care îl face pe Băsescu să conteze pentru prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel