Chirieac, comentariu după ce Iohannis a spus ”a fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune”

Sursă foto: Administrația Prezidențială
Sursă foto: Administrația Prezidențială

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu, le-a spus Klaus Iohannis noilor miniștri. Mesajul președintelui Klaus Iohannis a fost comentat, joi după-amiază, de analistul politic Bogdan Chirieac.

„A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Din nou, a spus a fost nevoie să... M-a dus cu gândul la Colectiv, dar nu e cazul. A recunoscut domnia sa că a trebuit să se treacă peste orgolii. Așa e. Este o criză politică promovată de orgolii. Să dea Dumnezeu ca noul Guvern să rezolve celelalte crize: criza medicală, criza economică, criza socială, tot ce s-a acumulat în acești doi ani”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, joi după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Eu sper că actualul Guvern - cu oameni atât de competenți, cu două partide uriașe care și-au dat mâna peste țară, pentru țară, spuneți dumneavoastră cum e bine - va reuși să rezolve aceste crize. Ce putem spune? E un lucru inedit, până acum noi nu am avut rotativă de premieri, nu știu cum se vor înțelege”, a mai zis Bogdan Chirieac.

Ce declarase președintele Klaus Iohannis

„Vă felicit! Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut, pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat -capătă doar noi forme. Bugetul pe acest am va trebui rectificat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest Guvern!”, a spus Klaus Iohannis.

„Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile și pensiile. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități este nevoie de un guvern puternic, bine condus. Nu a fost simplu. Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de azi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele enunțate în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni, oamenii vor să vadă fapte, rezultate! Vă invit să le livrați! Vă doresc tuturor mult succes și multă sănătate”, a conchis Klaus Iohannis.

Amintim că membrii guvernului Ciucă au depus, joi, jurământul de învestitură în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel