Chirieac: Ciolacu nu va accepta funcția. Ar rezulta ceva înspăimântător dacă ar face-o

Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, vineri, despre cum ar putea evolua situația de pe scena politică privind Guvernul Ciucă și susținerea PSD.

Președintele PSD Marcel Ciolacu îl așteaptă pe premierul desemnat, Nicolae Ciucă, la discuții, în contextul în care e nevoie de votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Cabinet, iar USR a spus că nu votează un guvern minoritar PNL-UDMR.

Întrebat cum i se par pretențiile cu care vin social-democrații, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns "care pretenții? Eu nu am văzut absolut nicio pretenție."

"Nu cred că Marcel Ciolacu va accepta funcția de președinte al Camerei Deputaților fiindcă ar rezulta ceva înspăimântător pentru domnia sa: că trădarea PSD este răsplătită cu un post pentru Marcel Ciolacu.", a explicat Chirieac, precizând că "nu cred că Marcel Ciolacu va face așa ceva". 

În continuare, Bogdan Chirieac a afirmat că "PSD poate să spună *Vă susținem patru, cinci, șase luni. Noi vă putem vota un program de guvernare pe șase luni, atât, pentru a nu mai avea 500 de morți pe zi.*" "În rest, ce să facă un guvern care nu are niciun fel de majoritate parlamentară?"

PSD nu poate vota decât "un guvern de criză cu un mandat limitat de patru-șase luni", crede Chirieac

"Cum e chestiunea asta, că dau bani, eu, Ciucă, primarilor PSD? Păi dă de la domnia sa?! Din seiful de la Ministerul Apărării Naționale?! De unde îi dă? Sunt banii mei și ai dumneavoastră!", a mai spus Chirieac.

În opinia analistului politic Bogdan Chirieac, PSD nu poate vota decât "un guvern de criză cu un mandat limitat de patru-șase luni, cât hotărăsc domniilor lor, cu un program de șase luni."

"Cum află PSD, cum verifică faptul că domnul Ciucă o să facă ce promite în acest program de criză? Cum? Nu are nicio pârghie! Cum USR a îndrăznit să dea jos guvernul președintelui Iohannis fără să-i ceară voie, nu văd deloc acest guvern trecând ușor prin Parlament. (...) Văd că și alegătorii PNL sunt nemulțumiți de o alianță cu PSD. Eu pot să-i înțeleg... E o dezamăgire din toate părțile!", a conchis Bogdan Chirieac la Realitatea PLUS. 

VEZI ȘI: Cîțu spune că va vorbi și cu PSD, și cu USR pentru Guvernul Ciucă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel