Chirieac, cel mai mare reproș pentru PNL: Este de fundul puşcăriei!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre moţiunea de cenzură a celor din PSD, care, potrivit surselor Antena 3, ar urma să fie planificată pentru luna septembrie, iar în octombrie, când sunt alegeri locale şi, probabil, parlamentare, social democrații ar urma să fructifice căderea Guvernului Orban. Planul opoziţiei unite pare să aibă voturile necesare pentru acest lucru.

"Nu este vina lui Orban"

"Astăzi, când vorbim, în Parlament, PSD, PRO România şi ALDE au majoritatea, chiar fără UDMR. Nu răstoarnă, mâine, Guvernul fiindcă nu s-a epuizat antipatia faţă de PSD - antipatie, la vremea respectivă, mobilizată prin reţelele sociale, în ciuda faptului că era un program guvernamental care majorase pensiile, salariile, era o creştere economică impresionantă, eram în top în Europa. În opt luni, Guvernul liberal - sigur, a fost şi pandemia şi toate nenorocirile şi nenorocirea cea mai mare se numeşte domnul Cîțu de la Finanţe - va prăbuși toate aceste lucruri.

Nu este vina neapărat a lui Ludovic Orban, să ne înțelegem bine, să nu fim absurzi. Dar, din punct de vedere politic, astăzi, când vorbim, este imposibilă majorarea pensiilor cu 40%, deşi eu aş face-o cu orice preţ. Dar Banca Naţională am înţeles că s-a pronunţat ferm că această majorare nu poate să aibă loc. De altfel nici nu sunt încasări. Domnul Cîțu se împrumută la dobânzi din astea de cazino", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Aia e de fundul puşcăriei"

"Atunci, după dezastrul de la 1 septembrie - fiindcă 5 milioane de pensionari aşteaptă majorarea pensiilor, pandemie, "nepandemie", e în lege - probabil vor introduce moțiunea de cenzură, va începe arantela cu președintele Iohannis care va numi, nu va numi. Nu îl va numi, va rămâne domnul Orban premier interimar pentru a se desfăşura alegerile locale şi, dacă mă întrebaţi, şi cele parlamentare. Asta dacă situaţia epidemiologică va permite alegerile. Aseară, la Mihai Gâdea, doctorul Arafat mi s-a părut reticent. A spus "să vedem datele, nu ştim, nu e acum, e prea devreme, ar mai fi trei luni până la alegerile locale". Multe lucruri se pot întâmpla în această perioadă.

PNL-ului, în acest moment, cel mai tare îi reproşez totalul dispreț faţă de Parlament, față de opoziţie prin lipsa dialogului, şi o anumită autosuficienţă - nu ne consultăm, nu facem. Mai ales că l-am văzut aseară pe președintele Ciolacu... Chestiunea aia, cu plata în avans a drepturilor litigioase, 200 de milioane de euro să-i dai înainte să fie cazul... Aia e de fundul puşcăriei. Bine, presupun că DNA nu a început nicio anchetă penală în cazul ăsta fiindcă nu ciuma roşie a făcut plăți înainte, ci PNL. Dar, altminteri, PNL are capacitatea unică de a dialoga, de a avea idei, de a avea oameni citiți. Felul în care Guvernul se comportă cu opoziţia este de neînţeles", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel