Chirieac: Ăsta era discursul cu care Iohannis intra în istorie. ”Garanția, mandatul de președinte!”

Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care ar fi fost discursul cu care preşedintele Klaus Iohannis ar fi intrat în istorie, în locul declaraţiei de marţi seară. 

"Domnul preşedinte Iohannis a avut o ieşire lamentabilă azi. Nu a fost o ieşire de preşedinte sub nicio formă. Ne-a spus ce vorbim noi în fiecare seară la televizor. Trebuia să iasă cu decizii. E preşedinte! Trebuia să iasă şi să spună aşa:

'În această seară luăm următoarele decizii. Mâine la 7 cade Guvernul Cioloş. La ora 8 am vorbit cu Marcel Ciolacu, cu Florin Cîţu, prezentăm un Guvern de uniune naţională pe 6 luni. Moratoriu, pe 6 luni, până în primăvară. Atunci provocăm alegeri anticipate, eu le garantez ca preşedinte. Dar 6 luni de zile ne potolim, ca să putem cere sprijin extern, să putem duce bolnavii pe care îi putem duce prin toate statele europene pe la ATI, poate scapă, să luăm măsurile necesare, să stabilizăm ţara. Garanţia este mandatul meu de preşedinte'. 

Şi poate spunea atunci că mai scurtează al doilea mandat, că poate demisionează şi provoacă şi prezidenţiale. Era un discurs cu care Klaus Iohannis intra în istorie. Aşa, ne-a spus, la o lună jumătate de la începutul crizei, că mâine se vede cu nişte băieţi, ia nişte decizii şi ne anunţă. Păi de ce a mai ieşit azi? Ieşea mâine!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Ce a declarat Klaus Iohannis marţi 

"Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. 

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. 

Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie. 

Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.

Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri. Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin", a punctat preşedintele.

VEZI DECLARAŢIA COMPLETĂ AICI. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel