Chirieac, analiza ultimului sondaj: Procentul e enorm! Dezastru pentru PNL și Orban dacă Iohannis nu 'mută'

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat datele unui sondaj politic în plină pandemie de COVID-19.

Astfel, potrivit Biroului de Cercetări Sociale, PNL conduce în sondaje, dar a înregistrat o cădere mare de la începerea epidemiei. Liberalii sunt cotați cu 31,3%. PNL este urmat de PSD care rămâne la 22,9% în timp ce USR-PLUS suflă în ceafa PSD-ului cu 19,9%. Potrivit BCS, ProRomânia se află la 8,8%.

Într-o intervenție la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă procentul PNL-ului este mare sau mic. Acesta consideră că procentul este foarte mare și precizează că PNL riscă sub conducerea lui Ludovic Orban să aibă soarta PNȚCD-ului.

„E enorm procentul! În această linie, cu domnul Orban în funcția de premier, PNL se duce sigur pe urma PNȚCD-ului. Acest lucru este fără echivoc. Întrebarea mea este de ce acest lucru, evident pentru toată lumea, inclusiv pentru membri marcanți ai PNL, nu este remarcat și de președintele Iohannis pentru a încerca să facă o schimbare.

O să mi se răspundă că în plină pandemie e greu de făcut o schimbare. Dar la fel cum l-a uns în funcție pe domnul Orban, după ce a fugit din Parlament cu 15 minute înainte de învestire domnul Cîțu, tot așa domnul președinte ar putea numi și un premier competent”, a precizat Chirieac.

Analistul politic a subliniat că România se află într-un haos economic provocat de pandemia de COVID-19, iar Guvernul este depășit, amintind de episodul „penibil” de azi când site-ul IMM Invest s-a blocat.

„România are nevoie de un Guvern, dacă nu competent, măcar previzibil. Iar acest lucru nu există în prezent. Nu mai e vorba despre Iohannis, Orban sau PNL. E vorba despre România și ce se va întâmpla în țara noastră peste câteva luni de zile”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel