Chirieac, analiza momentului despre situația României: Furtună sub toate aspectele. Am şi o veste bună!

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o analiză a ultimelor evenimente și a vorbit despre ce ar putea urma în România.

"În următoarea perioadă, mă aştept la o furtună sub toate aspectele. Principala preocupare pentru toată lumea ar trebui să fie starea economiei, ce se întâmplă în continuare, cum se aşază în acest moment întârzierile la plata facturilor, cum se aşază întârzierile în lanţ. Ce se întâmplă cu locurile de muncă? Guvernul Orban ne spune că a făcut un plan, dar, vedeţi dumneavoastră, România este strict legată de Europa. Dacă nu reuşeşte Germania, Franţa, Marea Britanie, e greu ca cineva din Est să se redreseze singur, mai ales că nu are o piaţă internă dezvoltată. Lucrurile astea sunt importante şi îngrijorătoare.

"Am şi o veste bună"

Am şi o veste bună, dacă ajută cu ceva. De la 1 iulie, Germania a preluat Preşedinţia Uniunii Europene. Doamna Merkel este acolo în pole position. S-ar putea să ne ajute foarte mult acest lucru, prin prisma faptului că preşedintele Klaus Iohannis, aşa puţin sociabil cum este, îmi imaginez că are totuşi o relaţie puternică cu Germania şi doamna Merkel. De ce este important lucrul acesta? Fiindcă anul viitor este vorba de bănuţii aceia cu care am putea scoate România din criză. Important este să ni-i dea şi nouă. Germania poate ajuta din acest punct de vedere România şi vorbesc foarte serios. Este cam singura veste bună", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Altminteri, aţi văzut, ieri, că este cel mai mare flux de infectări din lume. Aţi văzut că, în continuare, nu avem medicamente împotriva coronavirusului. OMS a hotărât să oprească testele chiar cu Remdesivir, cel care era un medicament minune, speranţe. Clorochina căzuse cu ceva timp în urmă. Vaccinul, în continuare, ba este, ba nu este, ba ar fi disponibil în decembrie anul acesta, ba, de fapt, nu se poate face. Trăim vremuri foarte tulburi, inclusiv aici, în România. Iar vremurile astea se vor manifesta atunci când lumea va simţi la buzunar efectele crizei economice", a mai spus analistul politic.

"A închide din nou ţara nu este o soluţie"

"Cineva de la un restaurant îmi punea o întrebare: "Ce ştiţi? Ne închide din nou din septembrie? Că se vorbeşte că ne vor închide din nou din septembrie până în februarie". Eu nu cred că se va întâmpla asta. A închide din nou ţara nu este o soluţie. Până la urmă, va trebui să ne asumăm. Vedeţi dumneavoastră, prima soluţie promovată de Marea Britanie - "nu închidem  nimic, fiecare familie s-ar putea să piardă un membru, dar va trebui să mergem înainte, să ne imunizăm" - se pare că a fost soluţia corectă. Şi o să spuneţi "de ce?". Păi, era de la Imperial College London. Imperiul britanic, cel mai mare imperiu din istorie, a mai trecut prin această situaţie şi uite că, iniţial, experții aceia crescuţi pe la Oxford, pe la Cambridge au adoptat exact soluţia potrivită", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel