Chirieac: Am văzut astăzi un monstru

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Bogdan Chirieac a pus în antiteză discursurile din cadrul mitingurilor care au avut loc astăzi: cel al Partidului Național Liberal la Alexandria și cel al Partidului Social Democrat la Iași. 

Bogdan Chirieac l-a taxat dur pe liberalul Florin Roman, cel care a jignit-o incalificabil pe Viorica Dăncilă. 

"Am văzut astăzi un monstru de la PNL care în public a spus verzi și uscate despre premierul Dăncilă. Credeți că lumea apreciază acest lucru, ce a spus el despre o femeie? Nu poți să ieși la mitingul PNL și să faci albie de porci o femeie. Credeți că la publicul educat o să țină acest mod de a face politică? Într-un mod foarte interesant, PSD și Liviu Dragnea au ales un discurs pozitiv. Este mai puțin spectaculos, dar care liniștește electoratul. Spectaculos ce este? Că anunță Klaus Iohannis că o să-i aresteze pe toți. Social-democrații au spus că vor încerca să bage legumele și fructele în supermarketurile din România," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Element cheie în discursul lui Liviu Dragnea

Analistul politic spune că discursul lui Liviu Dragnea este unul asemănător cu al lui Ion Iliescu la începutul anilor '90. 

"Mi s-a părut foarte interesant discursul lui Liviu Dragnea. Este evidentă acum matricea acestui discurs: pozitivitatea. Într-o mare de ură exprimată de Ludovic Orban care spunea 'puneți parul pe ei' sau USR prin vocea lui Andrei Caramitru care spune 'o să vă arestăm pe toți prin ordonanță de urgență', ori Klaus Iohannis care zice că 'infractorul Dragnea face și drege', președintele PSD vine cu un discurs care îmi amintește cumva de Ion Iliescu la începutul anilor '90: acel discurs dătător de speranță. Ce a spus astăzi? Că suntem locul 1 la cerale, că nu ne mai pleacă medicii, că avem un plus de 16 miliarde de lei la Sănătate, că avem cea mai creștere de PIB în doi ani. Vine tot timpul cu realizări, pe un ton așezat. Vorbește cu activul său de partid, care însă este esențial să fie mobilizat. Sigur, pot să înțeleg, deși nu sunt de acord sub nici o formă de ce este atât de încordat statul subteran să-l aresteze pe Liviu Dragnea: fiindcă este foarte greu de combătut politic," a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel