Chirieac a răspuns imediat întrebării: Cine ar putea fi candidatul comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024?

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus cine ar putea să fie noul președinte al României dacă PSD și PNL ar urma să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale din 2024.

„Nu exclud posibilitatea ca premierul Nicolae Ciucă să fie sprijinit nu doar de PNL, ci și de PSD. Prin urmare, are cele mai mare șanse, de departe, pentru a deveni viitorul președinte al României. Sigur că în această înțelegere ar trebui ca PSD să obțină funcția de prim-ministru ceea ce, mă rog, poate că va ajuta România dacă vor alege un Guvern mai competent decât este cel actual.”, a spus Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Întrebat de către prezentatoarea România TV, Violeta Romanescu, dacă s-ar merge pe candidaturi separate la prezidențiale, cine ar avea șanse din PNL ca să fie candidat, analistul politic a răspuns:

„Nicolae Ciucă. Din cauza asta a fost numit și președinte PNL. Devine cunoscut datorită funcției de prim-ministru. Acum depinde și de imagine, dacă va fi pozitivă sau negativă. Ținând seama de dificultățile economice din România e greu ca cineva să iasă cu o imagine pozitivă de aici.”, a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac.

Despre alegerile din 2024 și posibili candidați a vorbit luna aceasta și președintele Klaus Iohannis. Acesta a afirmat că actuala coaliţie de guvernare va rezista până în 2024, arătând că o variantă ar fi ca aceasta să aibă candidaţi comuni, iar alta - să se meargă pe liste proprii, dar cu înţelegerea ca partidele care o compun să continue împreună şi după alegeri.

"Eu cred că această coaliţie va rezista până în 2024. Dacă vor fi candidaţi comuni sau nu, nu s-a discutat din câte ştiu eu şi cam ştiu ce se discută. Este o variantă, este evident şi cealaltă variantă ca fiecare să meargă pe lista proprie, însă între partide să existe înţelegerea să se continue şi după alegeri această coaliţie. Asta depinde în esenţă de două lucruri: de rezultatele concrete, deci de cât de mulţumiţi sunt românii de Guvern şi de vot. Cu cât mai mulţi merg să voteze, cu atât mai clar este rezultatul şi arată direcţia în care îşi doresc românii să meargă Parlamentul, Guvernul, politica românească", a spus şeful statului, în urmă cu o săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel