Chirieac, pronostic despre Cîţu după alegerile din PNL: Congresul de ieri a fost doar o etapă

Violeta Alexandru a vorbit despre tensiunile dn PNL dinainte de Congesul PNL și chiar în ziua evenimentului. 

Violeta Alexandru ar fi fost amenințată în timpul campaniei și susține că pe anumite grupuri s-ar fi discutat cum să ”fie distrusă”, conform Realitatea Plus. Violeta Alexandru a intrat în direct la postul TV unde a vorbit despre tensiunile de la Congresul PNL. 

”Mă refeream la faptul că nici nu venise procesul de votare și deja se vorbea despre îndatorarea celor care l-au susținut pe domnul președinte. Cred că au fost emoții de campanie electorală. Cea mai bună probă prin care cineva vrea să facă echipă cu tine este să îți lase libertatea de a spune ce crezi, de a te lăsa să îți faci treaba chiar dacă ai o altă poziție. Cert este că toată această presiune asupra colegilor a creat o stare de spirit care nu mi-a dat senzația unei competiții într-un climat normal. Eu sunt obișnuită prin colaborarea pe care am avut-o cu președintele Orban să spun ceea ce cred, să fac așa cum consider că este bine”, a declarat Violeta Alexandru. 

Întrebată despre posibile ”execuții în PNL” pentru cei care sunt susținători ai lui Ludovic Orban și dacă ar putea pleca împreună cu Ludovic Orban pentru înființarea unui nou partid, Violeta Alexandru a răspuns: 

”Eu mă gândesc să rămân liberă. De asta vă dau toată asigurarea în acest sens. Eu vreau să rămân liberă în PNL, să țin la meritocrație în mod autentic, nu doar declarat. Nu este gândul nimănui de rupere sau de desființare a Partidului Național Liberal. Nu se pune problema unei astfel de atitudini”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Cîțu, voturi insuficiente pentru a rămâne la Palatul Victoria

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la Realitatea Plus unde a comentat declarațiile făcute de Violeta Alexandru. 

”Eu nu cred că - fie sunt primari sau parlamentari sau dacă este vreun președinte de Consiliu Județean - va fi cineva exclus din PNL pentru că este în echipa Orban. Mai degrabă va fi atras în 'echipa câștigătoare'. Fiecare parlamentar PNL e important acum. Deocamdată a câștigat domnul Cîțu, dar Guvernul e în aer. Deci în momentul acesta PNL și UDMR nu au suficiente voturi pentru a-l menține pe domnul Cîțu la Palatul Victoria. De unde se vor lua celelalte voturi, de la USR PLUS, de la PSD, de la AUR, aici putem specula pentru că atâtea formațiuni au intrat în Parlamentul României, din altă parte nu au de unde să obțină voturi. Cum vor fi luate voturile poate fi o altă problemă.

Dacă e să îl credem pe domnul Orban, statul paralel sau statul subteran cum îi mai spunem noi, să mai convingă pe parlamentari, nu știu asta. Acum, domnul Cîțu, tocmai a obținut o victorie uriașă, grație președintelui Klaus Iohannis. Deocamdată nu are suficiente voturi pentru a rămâne la Palatul Victoria. Onorata Curte Constituțională urmează să se pronunțe săptămâna viitoare, dacă moțiunea este sau nu Constituțională, că PSD-ul introduce sau nu moțiunea în octombrie sau în decembrie, sau nu o mai introduce. Domnul Cîțu va trebui să meargă în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere. Deci acolo trebuie să obțină Guvernul 234 de voturi. Onorabilul Guvern Cîțu, că domnul Cîțu spune că pleacă doar cei șase miniștri pe care vrea să îi înlocuiască, e o poveste, o prostie. Dacă obține votul de încredere rămâne domnul Cîțu, dacă nu, pleacă. Congresul de ieri a fost doar o etapă”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

De asemenea, Bogdan Chirieac este de părere că Florin Cîțu nu a câștigat acum alegerile doar ca să fie înlăturat din Guvern în viitorul apropiat. 

”Nu s-a deranjat atât de multă lume ca să pună președinte PNL și prim-ministru pe domnul Cîțu, doar pentru a fi schimbat săptămâna viitoare. Nu știu cum, abia aștept să văd, dar senzația pe care o am este că domnul Cîțu va rămâne în continuare premier al României într-un Guvern, iar nu știu cum va fi. Pe de altă parte, toți liderii PSD anunță că nu vor susține un Guvern minoritar PNL”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel