Gabriel Harabagiu, exclus din PSD. Chirica, acțiune în instanță

 Primarul Mihai Chirica spune că are încredere că va avea succes cu acţiunea deschisă în instanţa de judecată de suspendare a ordinului prefectului ce vizează încetarea mandatului de consilier a viceprimarului Gabriel Harabagiu. 

Primarul Mihai Chirica susţine că prefectul Marian Şerbescu a greşit atunci când a semnat ordinul de încetare a mandatului viceprimarului Gabriel Harabagiu din funcţia de consilier în baza unui document primit de la filiala judeţeană a PSD Iaşi, deşi ar fi trebuit să facă acest lucru în baza unei proceduri. Mai mult, primarul Chirica spune că într-un dosar similar judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au dat câştig de cauză unui consilier din localitatea Cotnari. 

"Este pornită şi o acţiune în instanţă de suspendare a ordinului prefectului până la judecarea pe fond a motivelor pentru care viceprimarul Gabriel Harabagiu a fost exclus din partid şi, implicit, s-a destabilizat şi aparatul administrativ. Pe de altă parte, există o decizie a Curţii de Apel Iaşi pe o speţă similară. Instanţa a publicat în cursul zilei de ieri decizia suspendării definitive a ordinului prefectului şi reimplicării acelui consilier local din localitatea Cotnari în actul administrativ şi deliberativ al Primăriei Cotnari, ceea ce arată că justiţia îşi face treaba, trebuie susţinută pe toate căile", a declarat primarul Mihai Chirica. 

"Nu este poștaș"

În opinia sa, sunt alte situaţii în care prefectul ar trebui să emită de urgenţă ordin cu privire la restabilirea legalităţii funcţionării unor aparate administrative. 

"Mă refer la primarii care au condamnări penale. El mereu invocă faptul că nu e sesizat de secretar. Nu e adevărat. Legea Penală spune cu totul altceva. Instituţia care trebuie să se sesizeze, mai ales că informaţia este publică, o va face de îndată. Pe de altă parte, m-a surprins modalitatea rapidă cu care a transmis decizia partidului către aparatul administrativ şi deliberativ a autorităţii locale. Nu e adevărat. Trebuie să vadă şi conformitatea actelor. Dumnealui nu este un poştaş. Legiuitorul nu asta a avut în vedere. Putea să lase transferul acelor documentaţii direct către autoritatea deliberativă", a declarat Mihai Chirica. 

Prefectul judeţului Marian Şerbescu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. 

Viceprimarul, exclus din PSD 

La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul Marian Şerbescu a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului viceprimarului Gabriel Harabagiu din funcţia de consilier local, după ce acesta a fost exclus din PSD. Odată cu pierderea mandatului de consilier local, Gabriel Harabagiu pierde automat şi funcţia de viceprimar. Decizia prefectului a fost luată la o zi după ce primarul Mihai Chirica l-a delegat pe Harabagiu să preia prerogativele sale în perioada în care se va afla în concediu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel