EXCLUSIV  Chirica, primarul din Iași, CAPTIV în PSD. Răsturnare de situație

Vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, a fost suspendat din toate funcţiile politice la şedinţa CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid.

În context, miercuri, DC News a lansat un sondaj înainte ca PSD să ia o decizie cu privire la soarta edilului. La întrebarea "Ce ar trebui să facă PSD în privința lui Mihai Chirica, primarul municipiului Iași?", 16.656 cititori au răspuns astfel:

- Să-l excludă din partid - 63,15% (10.519)


- Să NU-l excludă din partid 36,85% (6.137).

(w670)

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că măsura luată de PSD, chiar dacă, potrivit sondajului DC News, nu este consonantă cu opinia publică, este mai avantajoasă politic în sensul că Mihai Chirica nu poate negocia transferul la alt partid. El a rămas în continuare membru de partid, dar a fost suspendat din toate funcțiile politice. Dacă își dă demisia pierde și mandatul de primar.

[citeste si]

PSD i-a luat conducerea filialei, i-a pus concurența în casă, lucru care taie din puterea lui Mihai Chirica. Dacă era exclus din PSD, a doua zi putea să se ducă la PNL. Acum Mihai Chirica rămâne captiv în PSD ca simplu membru, fără putere, și nu poate să negocieze nimic. Primarul din Iași a forțat o excludere, în vreme ce PSD nu i-a acordat-o, iar publicul DC News spunea ca acesta să fie dat afară din partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel