Chinezii iau controlul familiei Peugeot din acționariatul firmei

image-2014-02-18-16638100-41-peugeot-203-familiale
image-2014-02-18-16638100-41-peugeot-203-familiale

În urmă cu mai bine de două secole, familia Peugeot fonda compania care avea să-i poarte numele. Pe atunci, era o firmă prosperă, iar familia anterior amintită deținea 25,4% din acțiuni.

La momentul actual, lucrurile stau total diferit. Acum va avea 14%, la fel ca noii mari acționari: statul francez și compania chineză Dongfeng, al doilea mare constructor auto chinez. Statul și Dongfeng preiau pachetele de acțiuni contra a 800 miioane euro fiecare, scrie 0-100.hotnews.ro.

Prin aceste schimbări de ultimă oră se dorește supraviețuirea PSA Peugeot-Citroen, care în urmă cu doi ani a avut pierderi uriașe. Grupul a avut de trecut o perioadă foarte grea, spre deosebire de rivalul Renault.

Pentru Thierry Peugeot este un moment dureros fiindcă a fost virulent împotriva intrării chinezilor și a statului francez în acționariat. Totuși, familia Peugeot a fost aspru criticată pentru că este tradiționalistă și nu a “internaționalizat” suficient activitatea grupului și s-a opus modernizării atât de necesare.

Chiar dacă mulți nu privesc cu ochi buni intervenția chinezilor, se pare că nu există alte soluții de îmbunătățire a economiei grupului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel