Chinezii Great Wall preluare Jeep

Cristian Oprea / 21 aug 2017 / 11:58 Salveaza PDF Comentarii
jeep
jeep

Marca Jeep ar putea fi preluată de constructorul auto chinez Great Wall Motor Co., conform Automotive News. Chinezii au contactat grupul Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) pentru a vedea dacă se poate negocia o tranzacţie.

Marca Jeep ar putea fi preluată de constructorul auto chinez c pentru a vedea dacă se poate negocia o tranzacţie.

Săptămâna trecută, tot Automotive News informa că reprezentanţii unui "binecunoscut producător chinez", căruia nu i-a dezvăluit însă identitatea, au făcut o ofertă către Fiat Chrysler Automobiles, informaţie care a dus la creşterea cotaţiei acţiunilor FCA.

Luni, Automotive News citează un email trimis de preşedintele Great Wall, Wang Fengying, care potrivit revistei Fortune este a şaptea cea mai puternică femeie din Asia, în care aceasta confirmă că intenţionează să preia Jeep şi încearcă să ia legătură cu Fiat Chrysler Automobiles pentru a demara negocierile. Un purtător de cuvânt de la Great Wall a ţinut însă să precizeze că Great Wall nu a făcut încă o ofertă oficială şi nici nu a avut o întâlnire cu boardul FCA, conform Agerpres. "Suntem interesaţi de marca Jeep. Obiectivul nostru strategic este să devenim cel mai mare producător mondial de SUV. Preluarea Jeep ne-ar permite să ne atingem acest obiectiv mai rapid şi mai bine", a declarat purtătorul de cuvânt de la Great Wall, Xu Hui.

Great Wall generează venituri anuale mult mai mici decât Fiat Chrysler Automobiles

Deşi Great Wall generează venituri anuale mult mai mici decât Fiat Chrysler Automobiles, 14,76 miliarde de dolari faţă de 131 miliarde de dolari, Hui a spus că grupul chinez este încrezător că poate strânge fondurile necesare pentru a face o achiziţie.

În 2016, Jeep a vândut aproximativ 1,41 milioane autovehicule la nivel mondial, iar o treime din acestea au fost comercializate în afara Americii de Nord în ţări precum Brazilia, India şi China, locuri unde FCA şi-a extins sau tocmai a început producţia locală în ideea de a-şi atinge obiectivul de a vinde două milioane de automobile marca Jeep în 2018.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +2    Negative: -1

TOP STIRI CELE MAI...


loading...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nginx-nxt.DE1