EXCLUSIV  China, teamă a lumii. Adrian Vasilescu: Ce va fi când o criză va pleca de acolo

Mihai Ciobanu / 06 aug 2018 / 22:16 Salveaza PDF Comentarii
China
Descriere foto: China

China, una dintre marile puteri economice ale planetei a devenit, în tot acest timp, şi una dintre marile temeri ale lumii, atunci când vine vorba despre o eventuală criză. 

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre influenţa pe care o are, în prezent, economia Chinei asupra lumii şi care este modul în care o criză provocată de statul asiatic ar influenţa Statele Unite. Adrian Vasilescu a subliniat faptul că marile crize economice au plecat din Statele Unite, iar China nu are capacitatea de a provoca o criză mondială. 

"Când jucători de poker ajung pe bursă sigur că acolo se pot întâmpla anumite lucruri: criza din America, din 1929-1933 a pornit cu crahul de la bursă, iar acesta a fost, până la urmă, un joc de noroc. Toată lumea paria pe bursă. Pariurile au fost atât de puternice şi apăruse o voce în SUA care a tras semnalul de alarmă: bursa se va prăbuşi. […] China are acţiuni în America dar şi foarte multe titluri de stat americane în portofoiu. Însă, dacă China merge mai prost, aceasta nu are un impact foarte mare asupra SUA, încât să plece o nouă criză din China acum. Oricât de mare ar fi impactul, nu poate fi atât de mare încât să lovească America o criză din China. Invers da. Şi totuşi, criza din 2007-2008 a lovit puţin China", a declarat Adrian Vasilescu.

Urmăreşte declaraţiile lui Adrian Vasilescu, aici:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22