EXCLUSIV  China "reprezintă un rău uriaş pentru UE". Sociologul Bulai trage un semnal de alarmă. "O realitate a lumii contemporane"

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Sociologul Alfred Bulai trage un semnal de alarmă la Nod în Papură cu privire la China şi modul în care industria acestei ţări afectează Uniunea Europeană. 

Totul a plecat de la o discuţie despre ocuparea locurilor de muncă vacante cu forţă de muncă din alte state, în general mai sărace. Val Vâlcu, jurnalist DC NEWS, a argumentat că românii ar trebui să înţeleagă că joburile nu le sunt furate de alţi români sau de cetăţeni din state asiatice sărace, ci de China, care profită de faptul că a acaparat întreaga piaţă cu produse mult mai ieftine. 

"Asta nu înţeleg cetăţenii. Joburile nu ţi le fură românii sau magrebienii. Ţi le iau chinezii. Aici e problema, la marfa venită din alte porturi", a punctat Val Vâlcu. 

"Eu aici cred sută la sută în ce zice Trump. Atenţie. China reprezintă un rău uriaş pentru UE. Explicaţia e simplă. Pentru că ei produc produse de toate felurile. Au ocupat toată piaţa. La un preţ incomparabil cu ce poţi produce tu. Şi dacă vrei să faci o fabrică de tricouri, pe tine s-ar putea să te coste 7 lei un tricou. Şi vine China şi îl dă cu trei lei. Tu nu poţi să mai produci la 3 lei. Atenţie, s-a întâmplat asta pe planetă, nu în România. Industria auto americană s-a dus naibii, le fac în alte părţi. Şi s-au prins americanii că nu e bine. Aici e marea problemă, nu la muncitorul care se deplasează. Muncitorul ăla e de meserii slab calificate, prost plătite. 

Pe de altă parte, România ar trebui să importe forţă de muncă. Sunt oameni care pot aduce expertiză. E o realitate a lumii contemporane, că ne place sau nu. Clar vom avea nevoie de oameni. Avem mai puţini medici decât e nevoie, spre exemplu. E o realitate. Ce, se mai întoarce cineva din Franţa? Şansele sunt mici. E clar că trebuie să te gândeşti la ceva", a spus şi Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel