China Peace Petroleum Group vrea să cumpere de la Lukoil rafinăria Petrotel

Compania chineză China Peace Petroleum Group a contactat grupul rus Lukoil, pentru a demara negocierile în vederea cumpărării rafinăriei Petrotel, după ce divizia din România a Lukoil a fost acuzată de evaziune fiscală. Informația a fost publicată de Reuters, care a consultat o scrisoare de intenție adresată în luna martie companiei Lukoil.

Potrivit Reuters, într-o scrisoare din luna martie 2015, Ion Epureanu, directorul general al companiei Kajel Holdings Limited, cu sediul în Insulele Virgine Britanice, a oferit Lukoil oportunitatea demarării discuțiilor în vederea cumpărării rafinăriei Petrotel Ploiești. Kajel Holdings a fost mandatată de compania China Peace Petroleum Group, cu sediul la Beijing, specializată în importul și exportul de produse petroliere.

Un purtător de cuvânt de la Lukoil a confirmat primirea scrisorii, dar a reiterat că nu există niciun plan de vânzare a rafinăriei din România, una din cele patru rafinării pe care Lukoil le are în afara Rusiei. La rândul său, Ion Epureanu a confirmat trimiterea scrisorii, dar a refuzat să facă alte comentarii, notează Agerpres.

Vezi și: Rafinăria Petrotel, sub sechestrul ANAF

Săptămâna trecută, vicepreședintele pentru rafinare de la Lukoil, Thomas Mueller, a declarat și el că grupul petrolier rus Lukoil nu are în prezent planuri referitoare la o eventuală retragere din România sau la modificarea structurii manageriale din cadrul rafinăriei Petrotel.

”Nu avem de gând să plecăm din România. Vom continua să lucrăm acolo”, a spus Thomas Mueller. Acesta a recunoscut totuși că Lukoil a primit o ofertă pentru vânzarea rafinăriei Petrotel, dar a precizat că nu are de gând să o vândă: ”Nu intenționăm să vindem rafinăria. Este ciudat să primești o ofertă atunci când nici nu intenționăm să o vindem”, a declarat Mueller, adăugând că oferta a venit de la o companie privată, însă, în condițiile în care Lukoil nu vrea să vândă, oferta nu a fost reînnoită. 

Lukoil România este unul dintre liderii pieței petroliere românești, având o cotă de aproximativ 20% din piața totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deține rafinăria Petrotel și comercializează carburanți printr-o rețea de 300 de stații de distribuție.

Citește și: Dosar Lukoil. Sechestru pe bunuri de două miliarde de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel