China invadează piața auto din Europa. Vezi cât costă mașinile

china
china

China va invada piața auto din Europa cu autoturismele marca Great Wall, care vor fi asamblate la fabrica   Litex Motors, situată în localitate Bahoviţa, la câţiva kilometri de oraşul Loveci din centrul Bulgariei.

Fabrica va avea o capacitate de 50.000 de vehicule pe an, care vor fi destinate pieţei europene, şi va fi prima uzină a unui constructor auto chinez care va produce în Europa. Aici vor fi asamblate trei tipuri de autoturisme: Voleex C10 (un autoturism compact), Steed 5 (camionetă), Hover H5 (autovehicul de teren, 4x4). Preţurile lor vor fi între 8.200 şi 14.700 de euro.

În prima fază, 150 de angajaţi vor produce 4.000 de automobile pe an asamblând piese venite din China. Potrivit directorului de marketing de la Litex Motors, Ivo Dekov, producţia va creşte în paralel cu evoluţia pieţelor atât în Bulgaria cât şi în alte ţări europene, scrie Agerpres.

Investiţia iniţială în fabrica de la Loveci se ridică la 97 milioane de euro, dar ar putea să ajungă la 300 milioane de euro dacă proiectul va avea succes. 90% din investiţii sunt asigurate de compania bulgară Litex, iar 10% revin chinezilor de la Great Wall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel