China înăspreşte creditele imobiliare din cauza ''falselor divorţuri''

Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat vineri că va înăspri reglementările privind creditele imobiliare, cu intenţia de a rezolva problema cuplurilor din Beijing care apelează la ''false divorţuri'' pentru reducerea plăţilor, transmite DPA.

Preţurile locuinţelor noi în Beijing au urcat cu 24% în februarie, comparativ cu perioada similară din 2016. Conform statisticilor oficiale, preţurile au urcat în 67 din cele 70 de oraşe. Majorarea a fost determinată în principal de speculaţiile din sectorul imobiliar, pe care autorităţile încearcă de câteva luni să le ţină sub control.

Săptămâna trecută, autorităţile au decis majorarea avansului pentru a doua locuinţă şi suspendarea creditelor ipotecare cu scadenţa mai mare de 25 de ani.

Într-o nouă serie de măsuri anunţate vineri, PBOC a precizat că cei care vor să ia credite imobiliare şi au divorţat de mai puţin de un an vor fi consideraţi cumpărători pentru a doua locuinţă şi se va solicita un avans mai ridicat.

[citeste si]

Limitarea achiziţionării celei de-a doua locuinţe vine pe fondul unui val de false divorţuri înregistrate în China. Cuplurile se folosesc de divorţ pentru a ocoli reglementările, cumpără a doua locuinţă şi apoi se recăsătoresc.

Familiile care vor să-şi cumpere a doua locuinţă ar putea obţine reduceri de taxe şi ar putea plăti un avans mai redus prin false divorţuri. De aceea, noile politici vor reduce semnificativ astfel de comportamente, a explicat Zhao Bo, profesor la Universitatea din Beijing. (Agerprs)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel