China, câștig de 53 miliarde de dolari în urma vănzărilor de măști în 2020

China a exportat anul trecut peste 220 de miliarde măşti faciale, au anunțat autoritățile chineze, echivalentul a circa 35 de măşti pentru fiecare persoană din afara ţării. Câștigurile sunt uriașe fiind vorba despre 53 de miliarde de dolari.

China a exportat anul trecut peste 220 de miliarde măşti faciale, a declarat vineri ministerul comerţului, echivalentul a circa 35 de măşti pentru fiecare persoană din afara ţării, în condiţiile în care cererea pentru echipamentele de protecţie a continuat să crească de-a lungul pandemiei de COVID-19, notează AFP, potrivit Z.F.

Viceministrul comerţului Qian Keming a declarat că, pe lângă măşti, China a vândut alte 2,3 miliarde de echipamente de protecţie şi un miliard de kituri de testare, reuşind să „aducă o contribuţie importantă în lupta împotriva coronavirusului”. Câştigurile generate de măşti ajuns la 340 de miliarde de yuani, sau 52,6 miliarde de dolari, au spus autorităţile la începutul lunii.

China, unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus spre sfârşitul anului 2019, este singura mare putere care a reuşit să termine 2020 cu o creştere economică semnificativă, de vreme ce produsul intern brut (PIB) a înregistrat un plus de 2,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel