China a testat ”mama tuturor bombelor”. Chirieac: ”Astea sunt intențiile Chinei”

China a testat ”mama tuturor bombelor”. Chirieac: ”Astea sunt intențiile Chinei”. foto: NORINCO
China a testat ”mama tuturor bombelor”. Chirieac: ”Astea sunt intențiile Chinei”. foto: NORINCO

China a testat o gigantică bombă nenucleară, comparabilă, însă, cu puterea uneia nucleare.

China nu precizat data și locul la care a fost făcut testul și nici raza maximă de acțiune a acestei mega-bombe. Demonstrația de forță a fost comentată de analistul Bogdan Chirieac, vineri după-amiaza, la România Tv:

După ce a devenit atelierul lumii, după ce a devenit principalul creditor al Statelor Unite - China a împrumutat SUA cu 3000 de miliarde de dolari - acum China dorește să devină o superputere militară în adevăratul sens al cuvântului. Pare incredibil, în timp ce Franța are cinci portavioane, dintre care trei sunt operaționale, China a lansat comenzi pentru 42 de portavioane o dată, pentru următorii 10 ani! Din acest moment, din toate punctele de vedere, China dorește să fie rivalul Statelor Unite pe planeta Pământ. Bomba nenucleară este un simbol, nimic altceva. China nu a folosit forța. O civilizație de 5000 de ani este foarte atentă la acest lucru”, a precizat analistul.

”Este o demonstrație de forță și este dintr-un lung șir de demonstrații de forță. De unde nu aveau niciun portavion, acum au; de unde nu aveau niciun avion competitiv făcut în China, acum au. În urmă cu trei zile au aselenizat pe partea nevăzută a Lunii, ceea ce este o reușită tehnologică extraordinară. Acum au venit cu această 'bombă a tuturor bombelor' cu puterea unei bombe nucleare, ea rămânând totuși convențională! Iar faptul că fabrică 42 de portavioane înseamnă că Republica Populară Chineză încearcă să-și împingă suveranitatea pe tot cuprinsul planetei, pentru că, până la urmă, asta este un portavion: un vector de suveranitate”, a mai explicat Bogdan Chirieac.

Citește și: Faţa nevăzută a Lunii. Reușita Chinei: prima aselenizare

Bomba, produsă de NORINCO

O bombă uriașă a fost lansată de un bombardier H-6K și a provocat o explozie gigantică într-o locație necunoscută. Gigantul militar chinez NORINCO a prezentat pentru prima dată un nou tip de bombe aeriene uriașe, pe care le-a numit versiunea chineză a "Mamei tuturor bombelor", datorită potențialului său de distrugere uriaș, care se pretinde a fi apropiat de al unei bombe nucleare. Producătorul de armament Norinco, o companie chineză de stat, a postat pe site-ul său o înregistrare video care arată, timp de câteva secunde, lansarea unei bombe. Aceasta se prăbuşeşte peste o preerie, producând o uriaşă minge de foc şi nori de fum negru.

Este prima dată când puterile distructive ale noii bombe au fost arătate în public, a anunțat Agenția de știri Xinhua miercuri cu privire la aplicația sa mobilă.

Citește și: China, poziție de forță. Poate recurge la luptă armată

Prezentată ca fiind versiune chineză a "Mamei tuturor bombelor", după ce în aprilie 2017, SUA au lansat în Afganistan cea mai puternică armă convenţională din arsenalul lor, o bombă cu suflu masiv ('massive ordnance air blast', MOAB), pe care au supranumit-o 'mama tuturor bombelor', raportul a declarat că este cea mai puternică bombă non-nucleară din China și că bombardierul H-6K nu putea transporta decât una singură, din cauza mărimii.

”Judecând după film și dimensiunea bombei lui H-6K, această bombă are o lungime de aproximativ cinci până la șase metri”, a declarat Wei Dongxu, analist militar de la Beijing, a declarat joi la Global Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel