Cherecheș, audiat la DNA și pus sub învinuire pentru luare de mită

chereches dc
chereches dc

Edilul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost audiat, marți, de procurorii anticorupție, după ce aceștia au descins la sediul primăriei pe care o conduce. Cherecheș este pus în învinuire de DNA pentru cumpărarea din fonduri publice, prin interpuși, a site-ului de știri ”emaramureș”, transmite Digi24.

Cătălin Cherecheș a fost pus sub învinuire de Direcția Națională Anticorupție și va fi cercetat în stare de libertate.

Procurorii îl acuză pe Cherecheș de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț și incompatibilitate cu funcția de edil.

Primarul este acuzat că a cumpărat prin interpuși un site aparținând trustului media local Emaramureș. În dimineața desfășurării descinderilor la sediul primăriei Cherecheș infirma informația. ”Deocamdată eu sunt aici. Dacă vreţi, facem împreună o percheziţie. Nu. Am auzit o bârfă dar, deocamdată e la nivel de bârfă”, spunea el.

Potrivit unor surse citate de Digi24, primarul este acuzat că ar fi făcut mai multe achiziții în numele primăriei.

Ales primar în Baia Mare în 2011, Cătălin Cherecheș a fost membru al PSD, PDL și al PNL, liberalii excluzându-l în ianuarie 2013. Primarul a fost deputat în Parlamentul României în perioada 2008-2011. La alegerile locale organizate la data de zece iunie anul trecut, Cherecheș a fost reales în funcție cu 86,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel